Kuharica /

Kako pripremiti višnje u šećeru?

Image
Foto: Pixabay

Konzerviranje višanja u šećeru jednostavno je i omogućuje vam da maksimalno iskoristite kratku sezonu višanja. Donosimo recept za višnje u šećeru.

25.9.2022.
10:12
Pixabay
VOYO logo

Jeste li ikada probali višnje u šećeru? Višnje u šećeru pripremljene na ovaj način mogu se koristiti uz mnoge deserte. Višnje u šećeru obogatiti će svaki vaš desert, a mogu se dugo čuvati.

Sastojci za višnje u šećeru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g višanja
  • 325 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • veći zvjezdasti anis
  • 150 ml vode

Kako se pripremaju višnje u šećeru?

Izvadite koštice iz višanja. Stavite u veliku zdjelu. Dodajte šećer, ekstrakt vanilije i zvjezdasti anis. Dobro promiješajte. Pokrijte kuhinjskom krpom. Ostavite da odstoji 20-25 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procijedite višnje i ostavite tekućinu. Ulijte tekućinu u veliki lonac s debelim dnom. Dodajte vodu i zvjezdasti anis koji je već bio u zdjeli s višnjama. Pustite da zavrije, smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte sirup oko 15 minuta. Sirup se ne smije previše zgusnuti. Dodajte višnje i pirjajte na laganoj vatri još 5 minuta ili dok višnje ne omekšaju. Sirup ne smije biti pregust, treba ostati sipak. Uklonite pjenu i zvjezdasti anis iz lonca.

Višnje rasporedite u sterilizirane staklenke i prelijte tekućinom preko voća, trebaju biti potpuno prekrivene. Dobro zatvorite višnje u šećeru. Pustite da se ohladi i čuvajte na tamnom hladnom mjestu. Višnje u šećeru izdržat će najmanje 3 mjeseca. Nakon otvaranja čuvajte višnje u šećeru u hladnjaku i pojedite u roku od 4-5 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo