Veganski rižoto odličan je izbor za predjelo ili glavno jelo. Pratite recept i napravite ukusan vegan friendly rižoto.
Sastojci za veganski rižoto:
- 30 ml ulja
- glavica luka sitno nasjeckana
- 3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
- prstohvat soli
- 300 g riže
- litra temeljca od povrća
- 20g peršina, nasjeckanog
Priprema gljiva za veganski rižoto:
- 30 ml ulja
- 450 g gljiva, narezanih na ploške
- prstohvat soli
- 15 ml octa
Priprema veganskog rižota:
Dodajte ulje u veliki lonac s lukom, češnjakom i soli. Stavite na srednju temperaturu i kuhajte često miješajući dok ne omekša, 10 minuta.
Ulijte rižu i pirjajte lagano, 2 do 3 minute. Ulijte povrtnu juhu, počevši s 2 šalice, i dodajte još naknadno kako se zgušnjava. Kuhajte uz često miješanje dok veganski rižoto ne omekša i bude mekan oko pola sata.
Dok se veganski rižoto kuha, napravite gljive: dodajte ulje u veliku tavu s narezanim gljivama i soli. Stavite na srednju temperaturu. Kuhajte gljive dok lijepo ne porumene i dok se tekućina gotovo potpuno ne ispari, 12 minuta. Zatim smanjite vatru. Promiješajte i kuhajte još 2-3 minute.
U kuhani veganski rižoto dodajte gljive. Pospite nasjeckanim peršinom i sve promiješajte da se sjedini. Veganski rižoto poslužite dok je još topli.