Recept i priprema /

Kako napraviti ukusan veganski rižoto?

Image

Veganski rižoto odličan je izbor za predjelo ili glavno jelo. Kako napraviti ukusan veganski rižoto?

1.9.2022.
14:26
VOYO logo

Veganski rižoto odličan je izbor za predjelo ili glavno jelo. Pratite recept i napravite ukusan vegan friendly rižoto.

Sastojci za veganski rižoto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 ml ulja
  • glavica luka sitno nasjeckana
  • 3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
  • prstohvat soli
  • 300 g riže
  • litra temeljca od povrća
  • 20g peršina, nasjeckanog

Priprema gljiva za veganski rižoto:

  • 30 ml ulja
  • 450 g gljiva, narezanih na ploške
  • prstohvat soli
  • 15 ml octa

Priprema veganskog rižota:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte ulje u veliki lonac s lukom, češnjakom i soli. Stavite na srednju temperaturu i kuhajte često miješajući dok ne omekša, 10 minuta.

Ulijte rižu i pirjajte lagano, 2 do 3 minute. Ulijte povrtnu juhu, počevši s 2 šalice, i dodajte još naknadno kako se zgušnjava. Kuhajte uz često miješanje dok veganski rižoto ne omekša i bude mekan oko pola sata.

Dok se veganski rižoto kuha, napravite gljive: dodajte ulje u veliku tavu s narezanim gljivama i soli. Stavite na srednju temperaturu. Kuhajte gljive dok lijepo ne porumene i dok se tekućina gotovo potpuno ne ispari, 12 minuta. Zatim smanjite vatru. Promiješajte i kuhajte još 2-3 minute.

U kuhani veganski rižoto dodajte gljive. Pospite nasjeckanim peršinom i sve promiješajte da se sjedini. Veganski rižoto poslužite dok je još topli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo