Recept i priprema /

Kako napraviti ukusan veganski rižoto?

Image

Veganski rižoto odličan je izbor za predjelo ili glavno jelo. Kako napraviti ukusan veganski rižoto?

1.9.2022.
14:26
VOYO logo

Veganski rižoto odličan je izbor za predjelo ili glavno jelo. Pratite recept i napravite ukusan vegan friendly rižoto.

Sastojci za veganski rižoto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 ml ulja
  • glavica luka sitno nasjeckana
  • 3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
  • prstohvat soli
  • 300 g riže
  • litra temeljca od povrća
  • 20g peršina, nasjeckanog

Priprema gljiva za veganski rižoto:

  • 30 ml ulja
  • 450 g gljiva, narezanih na ploške
  • prstohvat soli
  • 15 ml octa

Priprema veganskog rižota:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte ulje u veliki lonac s lukom, češnjakom i soli. Stavite na srednju temperaturu i kuhajte često miješajući dok ne omekša, 10 minuta.

Ulijte rižu i pirjajte lagano, 2 do 3 minute. Ulijte povrtnu juhu, počevši s 2 šalice, i dodajte još naknadno kako se zgušnjava. Kuhajte uz često miješanje dok veganski rižoto ne omekša i bude mekan oko pola sata.

Dok se veganski rižoto kuha, napravite gljive: dodajte ulje u veliku tavu s narezanim gljivama i soli. Stavite na srednju temperaturu. Kuhajte gljive dok lijepo ne porumene i dok se tekućina gotovo potpuno ne ispari, 12 minuta. Zatim smanjite vatru. Promiješajte i kuhajte još 2-3 minute.

U kuhani veganski rižoto dodajte gljive. Pospite nasjeckanim peršinom i sve promiješajte da se sjedini. Veganski rižoto poslužite dok je još topli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo