Jeste li probali veganski kolači s jabukama? Uz ovaj veganski kolač s jabukama možete poslužiti i veganski šlag. Pratite recept i pripremite veganski kolači s jabukama.
Sastojci potrebni za ovaj veganski kolač s jabukama su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 310 g brašna
- 300 g šećera
- 1 žličica soda bikarbone
- pola žličice soli
- 1 žličica mljevenog cimeta
- malo muškatnog oraščića
- 240ml veganske mlaćenice ( 1 žlica soka od limuna+sojino mlijeko)
- 80 ml ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica jabučnog octa
- 200 g jabuka
Sastojci potrebni za preljev od cimeta:
- 100 g šećera
- 1 žlica mljevenog cimeta
- 1 žlica veganskog maslaca
Upute za pripremu veganskog kolača s jabukama:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Zagrijte pećnicu na 160°C.
- Obložite lim.
- Prosijte brašno u zdjelu za miješanje i dodajte smeđi šećer, sodu bikarbonu, sol, cimet i muškatni oraščić te promiješajte.
- Pripremite svoju vegansku mlaćenicu dodavanjem 1 žlice svježeg limunovog soka u mjernu posudu i zatim dodavanjem sojinog mlijeka do linije od 1 šalice (240 ml). Ostavite minutu da se zgusne.
- Dodajte vegansku mlaćenicu, ulje, vaniliju, jabučni ocat i umak od jabuka u zdjelu za miješanje i dobro promiješajte. Tijesto će biti gusto. Dodajte nasjeckane komadiće jabuke i promiješajte.
- Prebacite u pripremljenu posudu za pečenje i poravnajte.
- Pripremite šećerni preljev od cimeta tako da u zdjelu dodate šećer i cimet i pomiješate. Zatim dodajte omekšali veganski maslac i miješajte dok se dobro ne sjedini.
- Pospite po vrhu torte.
- Pecite 45 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista.
- Poslužite toplo uz veganski šlag ili veganski sladoled.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa