Recept i priprema /

Kako pripremiti veganske pljeskavice?

Image
Foto: Pixabay

Veganske pljeskavice prepune su povrća i vlakana, a samim time imaju i manje kalorija. Pravilo kojeg se trebate držati kod pripreme veganske pljeskavice je da se riješite viška vlage.

19.5.2022.
12:24
Pixabay
VOYO logo

Ako se kod veganskih pljeskavica ne riješite viška vlage one mogu biti premekane u sredini.

Sastojci potrebni za veganske pljeskavice su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 225 g gljiva
  • mrkva
  • 85 g brokule
  • mali luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • žličica mljevene paprike
  • žličica čilija u prahu
  • sol, papar
  • limenka graha
  • krušne mrvice
  • 2 jaja
  • 15 g paste od rajčice
  • 85 g listova špinata
  • malo oraha
  • šaka svježeg začinskog bilja
  • 115 g kuhane riže

Upute za pripremu veganskih burgera:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Obložite dva obrubljena lima za pečenje folijom ili papirom za pečenje.
  2. Grubo nasjeckajte gljive, mrkvu, brokulu i luk na komade. Stavite povrće u blender. Dodajte češnjak, maslinovo ulje, dimljenu papriku, čili u prahu, sol i papar. Zatvorite poklopac i pulsirajte 10 do 20 puta dok se grubo ne samelje.
  3. Mljeveno povrće rasporedite na jedan od obloženih pleha. Utapkajte ih lopaticom dok vrlo tanak sloj povrća ne pokrije većinu lima za pečenje. Pecite povrće 15 minuta.
  4. U međuvremenu ocijeđeni crni grah rasporedite na drugi lim za pečenje u jednom sloju. Kad se povrće peče 15 minuta, promiješajte ga i još jednom utisnite u tanki sloj. Oba lima za pečenje (povrće i crni grah) prebacite u pećnicu. Pecite dok se grah ne počne cijepati i izgleda suho, a povrće ne izgleda više suho i prženo, oko 15 minuta. Pustite da se sve ohladi.
  5. U bledner stavite orahe, špinat i svježe začinsko bilje. Pulsirajte dok ne budu veličine krušnih mrvica.
  6. Dodajte ohlađeni grah i pulsirajte 5 do 10 puta dok grah ne izgleda mrvičasto s krupnim mrvicama. Dodajte pečeno povrće, krušne mrvice, jaja i pastu od rajčice. Pulsirajte dok se sve ne sjedini.
  7. Smjesu stavite u zdjelu i umiješajte rižu. Hladite mješavinu veganskih pljeskavica do 24 sata. Ili napravite pljeskavice i zamrznite umotane u foliju do 3 mjeseca.

Veganske pljeskavice su gotove i možete ih pripremiti na svoj način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo