Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Jesenski recepti /

Domaće varivo s kobasicama odličan izbor za ukusan ručak

Pravite ručak za više ljudi i ne znate što pripremiti? Varivo s kobasicama vas neće iznevjeriti. Saznajte kako se priprema ukusno varivo s kobasicama.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Izvrsna stvar u vezi variva s kobasicama je što se može jesti kao glavni obrok ili samo predjelo. Bilo koja vrsta kobasica je dobra za pripremu ovog recepta. Sastojci potrebni da se pripremi domaće varivo s kobasciama su:

450 grama graha, ispranog i namočenog preko noći

1 i pol litra hladne vode

3 češnja češnjaka, oguljena i nasjeckana

1 veliki luk, nasjeckan

500 grama dimljene kobasice

400 grama dimljenih rebara

1 list lovora

Sol i papar, po ukusu

Varivo s kobasicama priprema:

Kako biste pripremili varivo s kobasicama najprije stavite grah u veliki lonac i dodajte 1 i pol litru vode. Pustite da zavrije, smanjite vatru i skinite pjenu koja se digne na površinu.

Dodajte češnjak, luk, dimljenu kobasicu, rebra, lovorov list, sol i papar po ukusu. Vratite na vatru, smanjite vatru i kuhajte, djelomično pokriveno, 2 do 3 sata ili dok grah i meso ne omekšaju. Vode dolijevajte po potrebi, dok se kuha uz povremeno miješanje. Uklonite lovorov list i bacite ga. Mesu rebara uklonite kosti i vratite meso u lonac.

Ako varivo s kobasicama nije dovoljno gusto, nastavite pirjati dok ne dobijete željenu gustoću te poslužite varivo s kobasicama. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike