Domaće varivo s kobasicama odličan izbor za ukusan ručak
Izvrsna stvar u vezi variva s kobasicama je što se može jesti kao glavni obrok ili samo predjelo. Bilo koja vrsta kobasica je dobra za pripremu ovog recepta. Sastojci potrebni da se pripremi domaće varivo s kobasciama su:
450 grama graha, ispranog i namočenog preko noći
1 i pol litra hladne vode
3 češnja češnjaka, oguljena i nasjeckana
1 veliki luk, nasjeckan
500 grama dimljene kobasice
400 grama dimljenih rebara
1 list lovora
Sol i papar, po ukusu
Varivo s kobasicama priprema:
Kako biste pripremili varivo s kobasicama najprije stavite grah u veliki lonac i dodajte 1 i pol litru vode. Pustite da zavrije, smanjite vatru i skinite pjenu koja se digne na površinu.
Dodajte češnjak, luk, dimljenu kobasicu, rebra, lovorov list, sol i papar po ukusu. Vratite na vatru, smanjite vatru i kuhajte, djelomično pokriveno, 2 do 3 sata ili dok grah i meso ne omekšaju. Vode dolijevajte po potrebi, dok se kuha uz povremeno miješanje. Uklonite lovorov list i bacite ga. Mesu rebara uklonite kosti i vratite meso u lonac.
Ako varivo s kobasicama nije dovoljno gusto, nastavite pirjati dok ne dobijete željenu gustoću te poslužite varivo s kobasicama. Dobar tek!