Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako se priprema ukusno varivo od svinjetine i povrća?

Jeste li znali da je varivo od svinjetine i povrća tradicionalno jelo rumunjske kuhinje? Donosimo recept za varivo od svinjetine i povrća.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Varivo od svinjetine i povrća u jednom loncu jednostavan je, ali izdašan recept koji možete pripremiti večer prije i ostaviti da se okusi upiju preko noći. Ovo varivo od svinjetine i povrća možete poslužiti uz palentu ili samostalno.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo od svinjetine i povrća su:

450 grama svinjskog lungića, narezanog na komade od 2 cm

2 žlice svinjske masti, za prženje

2 velika luka, sitno nasjeckana

240 ml vode, plus još po potrebi

2 žlice paste od rajčice

1 žlica vegete

1 žličica blage paprike

Sol i papar po ukusu

450 grama krumpira, oguljenog i narezanog na kockice od 2 cm

Prvo što trebate učiniti kada pripremate varivo od svinjetine i povrća je pirjanje svinjetine na svinjskoj masti u velikoj tavi s poklopcem, dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte luk i pirjajte dok ne postane proziran. Dodajte vodu da prekrije meso te pustite da prokuha. Smanjite temperaturu, poklopite i pustite da se kuha dok svinjetina skoro ne omekša.

Kad svinjetina gotovo omekša dodajte rajčicu, vegetu, papriku, sol i papar po ukusu, miješajući da se sjedini. Zatim dodajte krumpir. Varivo od svinjetine i povrća ponovno prokuhajte, po potrebi dodajte još vode, smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte dok krumpir i svinjetina ne omekšaju. Varivo od svinjetine i povrća je gotovo i spremno za posluživanje odmah ili dan poslije. Dobar tek!  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike