Kulinarstvo /

Kako se priprema ukusno varivo od svinjetine i povrća?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da je varivo od svinjetine i povrća tradicionalno jelo rumunjske kuhinje? Donosimo recept za varivo od svinjetine i povrća.

2.11.2022.
12:28
Pixabay
VOYO logo

Varivo od svinjetine i povrća u jednom loncu jednostavan je, ali izdašan recept koji možete pripremiti večer prije i ostaviti da se okusi upiju preko noći. Ovo varivo od svinjetine i povrća možete poslužiti uz palentu ili samostalno.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo od svinjetine i povrća su:

  • 450 grama svinjskog lungića, narezanog na komade od 2 cm
  • 2 žlice svinjske masti, za prženje
  • 2 velika luka, sitno nasjeckana
  • 240 ml vode, plus još po potrebi
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1 žlica vegete
  • 1 žličica blage paprike
  • Sol i papar po ukusu
  • 450 grama krumpira, oguljenog i narezanog na kockice od 2 cm

Prvo što trebate učiniti kada pripremate varivo od svinjetine i povrća je pirjanje svinjetine na svinjskoj masti u velikoj tavi s poklopcem, dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte luk i pirjajte dok ne postane proziran. Dodajte vodu da prekrije meso te pustite da prokuha. Smanjite temperaturu, poklopite i pustite da se kuha dok svinjetina skoro ne omekša.

Kad svinjetina gotovo omekša dodajte rajčicu, vegetu, papriku, sol i papar po ukusu, miješajući da se sjedini. Zatim dodajte krumpir. Varivo od svinjetine i povrća ponovno prokuhajte, po potrebi dodajte još vode, smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte dok krumpir i svinjetina ne omekšaju. Varivo od svinjetine i povrća je gotovo i spremno za posluživanje odmah ili dan poslije. Dobar tek!  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
jarak
NOVA EPIZODA
VOYO logo