Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se priprema varivo od mahunarki?

Jeste li znali da možete miješati mahunarke i pripremiti ukusno miješano varivo od mahunarki? Donosimo ukusan i vegetarijanski recept za varivo od mahunarki.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj ukusan recept za jednostavno vegetarijansko varivo od miješanih mahunarki je sjajan izvor biljnih proteina. Ovo varivo od mahunarki uključuje grah, slanutak, leću i mahune. Sastojci potrebni da se pripremi ukusno varivo od mahunarki su:

70 g bijelog graha

50 g slanutka

50 g zelene leće

50 g graška

2 male glavice luka

150 g mrkve, oguljene

3 stabljike celera

4-5 režnjeva češnjaka, oguljenih

200 g pirea od rajčice

10 g šećera

5 ml soka od limuna

50 g maslinovog ulja

Sol i papar, po ukusu

Varivo od mahunarki priprema:

Prvo što trebate učiniti kada pripremate varivo od mahunarki je namakanje mahunarki dan prije kuhanja najmanje 8 sati. U jednu zdjelu namočite grah i slanutak, a u drugu leću i mahune. Grah i slanutak ocijedite, te ih isperite. Stavite grah i slanutak u lonac, prelijte ih vodom, poklopite lonac poklopcem i pustite da zavrije. Nakon što prokuha, smanjite vatru na minimum.

U međuvremenu pripremite ostalo povrće. Luk narežite na sitne kockice. Mrkvu i celer narežite na srednje kockice. Češnjak narežite na tanke ploške. Zagrijte ulje u loncu s debelim dnom. Dodajte luk i pirjajte 5 minuta na jakoj vatri ili dok lagano ne porumene, neprestano miješajući. Dodajte mrkvu i celer te pirjajte još 5 minuta. Smanjite vatru na najnižu te dodajte češnjak. Kuhajte 1 minutu.

Dodajte pire od rajčice, šećer, sol i papar. Kuhajte 5 minuta i ugasite vatru dok se grah i slanutak ne skuhaju. Nakon što su grah i slanutak kuhani, prebacite ih u lonac s pireom od rajčice te smanjite vatru. Ocijedite i isperite leću i nasjeckani grašak. Dodajte ih u varivo od mahunarki te kuhajte dok se leća i grašak ne skuhaju. Dodajte sok od limuna i korigirajte začine. Varivo od mahunarki je gotovo. Ugasite vatru i ostavite gulaš da odstoji barem 15 minuta prije posluživanja. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike