Varivo od graška, mrkve i krumpira je jednostavno, a opet ukusno jelo koje će vas osvojiti svojim bogatim okusom i hranjivim sastojcima.
Sastojci:
- 250 g svježeg graška
- 2 velike mrkve
- 2 velika krumpira
- 1 veliki luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslaca
- 500 ml povrtnog temeljca
- 1 žličica suhog timijana
- Sol i papar po ukusu
Za pripremu variva od graška, mrkve i krumpira, u velikoj posudi zagrijte maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu mekani i lagano zlatno smeđi.
Dodajte narezane mrkve i krumpire u posudu te ih kratko propržite uz miješanje.
Dodajte svježi grašak i temeljac. Smanjite vatru i pustite da varivo lagano krčka oko 20-25 minuta, dok povrće ne omekša. Sporo kuhanje je važno kako bi varivo od graška, mrkve i krumpira bilo što ukusnije.
Začinite varivo suhim timijanom, solju i paprom prema ukusu. Promiješajte da se okusi sjedine. Kada je povrće kuhano i mekano, uklonite posudu s vatre.
Poslužite varivo od graška, mrkve i krumpira toplo, a gore možete staviti dodatne začine po vašoj želji i ukusu.