Kuharica /

Varivo od graška mrkve i krumpira - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Varivo od graška, mrkve i krumpira je jednostavno, a opet ukusno jelo koje će vas osvojiti svojim bogatim okusom i hranjivim sastojcima.

1.7.2023.
14:52
Pixabay
VOYO logo

Varivo od graška, mrkve i krumpira je jednostavno, a opet ukusno jelo koje će vas osvojiti svojim bogatim okusom i hranjivim sastojcima.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g svježeg graška
  • 2 velike mrkve
  • 2 velika krumpira
  • 1 veliki luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 1 žličica suhog timijana
  • Sol i papar po ukusu

Za pripremu variva od graška, mrkve i krumpira, u velikoj posudi zagrijte maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu mekani i lagano zlatno smeđi.

Dodajte narezane mrkve i krumpire u posudu te ih kratko propržite uz miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte svježi grašak i temeljac. Smanjite vatru i pustite da varivo lagano krčka oko 20-25 minuta, dok povrće ne omekša. Sporo kuhanje je važno kako bi varivo od graška, mrkve i krumpira bilo što ukusnije.

Začinite varivo suhim timijanom, solju i paprom prema ukusu. Promiješajte da se okusi sjedine. Kada je povrće kuhano i mekano, uklonite posudu s vatre.

Poslužite varivo od graška, mrkve i krumpira toplo, a gore možete staviti dodatne začine po vašoj želji i ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo