Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako se priprema ukusno varivo od grahorica?

Ljeto je savršeno vrijeme za pripremu variva od grahorica jer su grahorice na vrhuncu svoje sezone. Saznajte kako se priprema ukusno varivo od grahorica.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ukusno varivo od grahorica bitna je stavka u repertoaru gotovo svakog kuhara, a lagano i sporo savršen je način kuhanja. Prednosti polaganog kuhanja variva su brojne, ali potpuno kuhan i ukusan obrok možda je najzahvalniji.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusno varivo od grahorica su:

900 grama dinstane govedine

4 srednje mrkve

3 srednje glavice luka

6 srednjih krumpira

3 stabljike celera

2 konzerve rajčice, narezane na kockice

1 šalica neslanog goveđeg temeljca

2 lista lovora

1/4 žličice origana

1/4 žličice suhe majčine dušice

Sol i svježe mljeveni crni papar

280 grama zelenog graška

200 grama mahuna

Kako biste pripremili ukusno varivo od grahorica najprije narežite govedinu na kocke od 2 cm. Ogulite mrkvu i narežite je na kolutiće. Ogulite i nasjeckajte luk. Ogulite krumpir i narežite ga na kockice. Narežite celer. Pomiješajte nasjeckano i narezano povrće, očišćene mahune i grašak u velikom loncu s govedinom, rajčicama, goveđim temeljcem i listovima lovora. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 7 do 9 sati. Nakon proteklog vremena kušajte varivo od grahorica i po potrebi dodajte timijan, sol i papar.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike