Kako se priprema ukusno varivo od grahorica?
Ukusno varivo od grahorica bitna je stavka u repertoaru gotovo svakog kuhara, a lagano i sporo savršen je način kuhanja. Prednosti polaganog kuhanja variva su brojne, ali potpuno kuhan i ukusan obrok možda je najzahvalniji.
Sastojci potrebni da se pripremi ukusno varivo od grahorica su:
900 grama dinstane govedine
4 srednje mrkve
3 srednje glavice luka
6 srednjih krumpira
3 stabljike celera
2 konzerve rajčice, narezane na kockice
1 šalica neslanog goveđeg temeljca
2 lista lovora
1/4 žličice origana
1/4 žličice suhe majčine dušice
Sol i svježe mljeveni crni papar
280 grama zelenog graška
200 grama mahuna
Kako biste pripremili ukusno varivo od grahorica najprije narežite govedinu na kocke od 2 cm. Ogulite mrkvu i narežite je na kolutiće. Ogulite i nasjeckajte luk. Ogulite krumpir i narežite ga na kockice. Narežite celer. Pomiješajte nasjeckano i narezano povrće, očišćene mahune i grašak u velikom loncu s govedinom, rajčicama, goveđim temeljcem i listovima lovora. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 7 do 9 sati. Nakon proteklog vremena kušajte varivo od grahorica i po potrebi dodajte timijan, sol i papar.