Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako se priprema varivo od graška i mrkve?

Kombinacija graška i mrkve odlična je na varivo. Donosimo recept kako se priprema ukusno varivo od graška i mrkve.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Varivo od graška i mrkve je tradicionalno jelo u Libanonu, a zove se „Bazella w Riz“, što u prijevodu znači grašak s rižom. Ovo varivo od graška i mrkve je izdašno, hranjivo i izvrsno za hladne jesenske dane.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo od graška i mrkve su:

1 kg junetine, narezane na kockice

2 glavice luka, sitno nasjeckane

3 žlice ulja

sol i papar, po ukusu

4 klinčića

6 mrkvi, oguljenih i narezanih

1 5 dkg smrznutog graška

5 krumpira, oguljenih i narezanih na kockice

žlica nasjeckanog peršina

Varivo grašak mrkva priprema:

Kada pripremate varivo od graška i mrkve najprije zagrijte ulje u velikom loncu i pirjajte luk i meso na srednje jakoj vatri dok ne porumene. Dodajte sol, crni papar i klinčiće te pirjajte nekoliko minuta. Zatim dodajte šalicu vruće vode i pirjajte dok meso gotovo ne omekša. Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate varivo od graška i mrkve je dodati sve ostale sastojke i šalicu vruće vode te kuhajte dok krumpir ne omekša uz povremeno miješanje.

Varivo od graška i mrkve je gotovo i spremno za posluživanje s bijelom rižom. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike