Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Variva recept /

Recept za varivo prilagodite vlastitom ukusu

Kako se ljeto bliži kraju, vrijeme postaje sve ugodnije za pripremu variva. Variva imaju razne recepte jer su uistinu svestrana hrana, međutim ovaj recept za varivo nadmašuje sva očekivanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Variva su vrhunska hrana za hladno vrijeme. Bez obzira volite li klasična variva u umaku od crnog vina ili nešto laganije, ovaj recept za varivo neće vas razočarati.

Sastojci potrebni za ovaj ukusni recept za varivo su:

2 žlice maslinovog ulja

800 grama govedine, nasjeckane na kockice

Sol i svježe mljeveni crni papar

1 srednji luk, narezan na kockice

2 velike mrkve, oguljene i narezane na kockice

2 celera, narezana na kockice

3 režnja češnjaka, nasjeckana

225 grama gljiva

3 žlice brašna

2 žlice paste od rajčice

1/2 šalice suhog crnog vina

2 1/2 šalice goveđeg temeljca

4 grančice svježeg timijana

2 lista lovora

1 veliki crvenocrveni krumpir

2 žlice nasjeckanog svježeg peršinovog lišća

Kako biste pripremili ukusni recept za varivo s govedinom najprije zagrijte maslinovo ulje u velikoj posudi ili pećnici na srednje jakoj vatri. Začinite govedinu s 1 žličicom soli i 1/2 žličice papra. Radeći u serijama, dodajte govedinu u temeljac i kuhajte, povremeno miješajući, dok ravnomjerno ne porumeni, oko 6-8 minuta. Govedinu stavite na stranu. Dodajte luk, mrkvu i celer. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekša, oko 3-4 minute. Dodajte češnjak i gljive i kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju i ne porumene, oko 3-4 minute. Umiješajte brašno i pastu od rajčice dok lagano ne porumene, oko 1 minutu.

Umiješajte vino, ostružući zapržene komadiće s dna lonca. U varivo umiješajte goveđi temeljac, majčinu dušicu, lovor i odrezak. Zakuhajte i smanjite vatru i pirjajte dok govedina ne omekša, oko 30 minuta. Na kraju umiješajte krumpir i pirjajte dok krumpir ne omekša i gulaš se ne zgusne, oko 20 minuta. Uklonite i bacite grančice timijana i listove lovora. Umiješajte peršin i začinite solju i paprom po ukusu te varivo poslužite odmah.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike