Čuvanje mrkve /

Vakumiranje mrkve jedan od načina čuvanja mrkve

Image
Foto: Shutterstock

Čuvanje mrkve pomoću vakumskog aparata odlična je tehnika za sačuvati mrkvu za kasniju upotrebu.

1.2.2022.
23:39
Shutterstock
VOYO logo

Najbolji način za sačuvati mrkvu za kasniju upotrebu je vakumiranje, posebice ako vakumirate svježe ubranu mrkvu. Prije nego krenete s vakumiranjem mrkve odrežite gornji zeleni dio - tako ćete produžiti njihov "rok trajanja".

Ako ste kupili mrkvu s listovima, uklonite ih prije nego što mrkvu stavite u hladnjak. Osim toga, mrkvu je najbolje zamotati u mokru kuhinjsku krpu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrkvu bi bilo idealno čuvati u staklenkama ili plastičnim kutijama i vrećicama. No, kako bi mrkva dugo ostala potpuno svježa, čuvajte je u hladnjaku u zatvorenoj vakum vrećici.

Prije vakumiranja možete pripremiti mrkvu da se može koristiti. Narežite ga na kockice ili naribajte i sačuvajte za salatu. Ovakav način vakuumiranja mrkve omogućit će vam da u svoje obroke uvijek dodate svježu i zdravu hranu, na najbrži mogući način do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo