Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Začin papar /

Umak od zelenog papra za svačiji ukus

Ovaj jednostavan umak od zelenog papra prepun je okusa i nezaobilazan je začin kod posluživanja odrezka, svinjskog kotleta i sl.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Umak od zelenog papra odlično se slaže uz odrezak, svinjske kotlete ili pečenu piletinu. Pripremite umak od zelenog papra na jednostavan i brz način. Kako pripremiti umak od zelenog papra?

Sastojci za umak od zelenog papra:

žličica maslinovog ulja

žlica mljevene ljutike

2 žlice zelenog papra u zrnu

2 žlice maslaca, podijeljeno

2 žlice konjaka

2 žličice višenamjenskog brašna

šalica goveđe juhe

½ šalice masnog vrhnja

sol

Priprema umaka od zelenog papra:

Zagrijte ulje u srednjoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte ljutiku, zeleni papar u zrnu i 1 žlicu maslaca i kuhajte, povremeno miješajući, dok ljutika ne omekša, oko 3 minute.

Maknite tavu s vatre, dodajte rakiju i vratite na vatru. Kuhajte dok alkohol ne izgori, otprilike 1 minutu.

Dodajte brašno i kuhajte, miješajući, dok se ne upije, oko 1 minutu. Dodajte goveđu juhu i pojačajte vatru na srednje jaku. Pirjajte uz stalno miješanje dok se umak ne reducira na pola, 3 do 5 minuta

Dodajte vrhnje i smanjite vatru na srednje-nisku. Pirjajte dok se umak ne zgusne, oko 5 minuta. Umiješajte preostalu 1 žlicu maslaca da postane glatko. Začinite soli. Poslužite uz odrezak, svinjske kotlete ili pečenu piletinu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike