Umak od zelenog papra za svačiji ukus
Umak od zelenog papra odlično se slaže uz odrezak, svinjske kotlete ili pečenu piletinu. Pripremite umak od zelenog papra na jednostavan i brz način. Kako pripremiti umak od zelenog papra?
Sastojci za umak od zelenog papra:
žličica maslinovog ulja
žlica mljevene ljutike
2 žlice zelenog papra u zrnu
2 žlice maslaca, podijeljeno
2 žlice konjaka
2 žličice višenamjenskog brašna
šalica goveđe juhe
½ šalice masnog vrhnja
sol
Priprema umaka od zelenog papra:
Zagrijte ulje u srednjoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte ljutiku, zeleni papar u zrnu i 1 žlicu maslaca i kuhajte, povremeno miješajući, dok ljutika ne omekša, oko 3 minute.
Maknite tavu s vatre, dodajte rakiju i vratite na vatru. Kuhajte dok alkohol ne izgori, otprilike 1 minutu.
Dodajte brašno i kuhajte, miješajući, dok se ne upije, oko 1 minutu. Dodajte goveđu juhu i pojačajte vatru na srednje jaku. Pirjajte uz stalno miješanje dok se umak ne reducira na pola, 3 do 5 minuta
Dodajte vrhnje i smanjite vatru na srednje-nisku. Pirjajte dok se umak ne zgusne, oko 5 minuta. Umiješajte preostalu 1 žlicu maslaca da postane glatko. Začinite soli. Poslužite uz odrezak, svinjske kotlete ili pečenu piletinu.