Začin papar / Umak od zelenog papra za svačiji ukus

Image
Foto: Pixabay

Ovaj jednostavan umak od zelenog papra prepun je okusa i nezaobilazan je začin kod posluživanja odrezka, svinjskog kotleta i sl.

16.12.2021.
16:42
Pixabay
VOYO logo

Umak od zelenog papra odlično se slaže uz odrezak, svinjske kotlete ili pečenu piletinu. Pripremite umak od zelenog papra na jednostavan i brz način. Kako pripremiti umak od zelenog papra?

Sastojci za umak od zelenog papra:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žličica maslinovog ulja
  • žlica mljevene ljutike
  • 2 žlice zelenog papra u zrnu
  • 2 žlice maslaca, podijeljeno
  • 2 žlice konjaka
  • 2 žličice višenamjenskog brašna
  • šalica goveđe juhe
  • ½ šalice masnog vrhnja
  • sol

Priprema umaka od zelenog papra:

Zagrijte ulje u srednjoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte ljutiku, zeleni papar u zrnu i 1 žlicu maslaca i kuhajte, povremeno miješajući, dok ljutika ne omekša, oko 3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite tavu s vatre, dodajte rakiju i vratite na vatru. Kuhajte dok alkohol ne izgori, otprilike 1 minutu.

Dodajte brašno i kuhajte, miješajući, dok se ne upije, oko 1 minutu. Dodajte goveđu juhu i pojačajte vatru na srednje jaku. Pirjajte uz stalno miješanje dok se umak ne reducira na pola, 3 do 5 minuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte vrhnje i smanjite vatru na srednje-nisku. Pirjajte dok se umak ne zgusne, oko 5 minuta. Umiješajte preostalu 1 žlicu maslaca da postane glatko. Začinite soli. Poslužite uz odrezak, svinjske kotlete ili pečenu piletinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo