Torilje s piletinom odličan su izbor za brzo glavno jelo. Upotpunite tortilje s piletinom s pikantnim umakom za savršenstvo okusa. Priprema umaka je jednostavna, a recept možete prilagoditi svom ukusu.
Sastojci za umak za tortilje s piletinom:
- tortilje
- 1 žlica maslinovog ulja
- 100g luka, nasjeckanog
- 2 žlice češnjaka, mljevenog
- 1 čili papričica, mljevena
- ½ žličice čilija u prahu
- ½ žličice origana, usitnjenog
- prstohvat soli
- 4 šalice pilećeg temeljca
- 100 ml gustog vrhnja
- 100g sira, nasjeckanog
- svježe mljeveni papar
Priprema umaka za tortilje s piletinom:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Stavite tortilje na lim za pečenje i pecite dok ne postanu hrskave i zlatne. Staviti na stranu.
Zagrijte ulje u loncu na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk, češnjak. Dodajte začine i juhu i prokuhajte. Smanjite vatru i kuhajte 10 minuta. Izmrvite tortilje i stavite ih u umak za tortilje s piletinom. Umutiti sir i pirjati još 5 minuta.
Stavite umak za tortilje s piletinom u blender i pasirajte dok ne postane glatko. Poslužite odmah ili skladištite u hladnjaku maksimalno par dana prije same upotrebe.