Recept i priprema /

Kako napraviti kremasti i ukusan umak za ribu?

Image
Foto: Pixabay

Kako jesti ribu? Umak za ribu od limuna i maslaca je najbolja opcija kada pohate ribu. Pogledajte kako se priprema ovaj umak za ribu.

12.8.2022.
14:37
Pixabay
VOYO logo

Umak za ribu s limunom i maslacem bi savršeno odgovarao otmjenom restoranu, a opet ga je tako lako napraviti kod kuće. Zagrijavanje maslaca daje umaku bogatu i orašastu aromu koja se lijepo slaže sa svježim limunom, a također zgušnjava umak i daje mu prekrasnu zlatnu boju. Pripremite ovaj umak za ribu uz pohanu ribu i dajte joj savršen okus.

Sastojci za umak za ribu od limuna i maslaca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 g neslanog maslaca, narezanog na komadiće
  • 1 žlica svježeg soka od limuna
  • Sol i sitno mljeveni papar

Stavite maslac u svijetli lonac ili malu tavu na srednje jakoj vatri. Rastopite maslac pa ga ostavite na štednjaku, povremeno miješajući. Kad maslac dobije zlatnosmeđu boju i zamiriše na orahe, oko 3 minute, odmah maknite sa štednjaka i ulijte u manju posudu.

Dodajte limunov sok te prstohvat soli i papra. Promiješajte pa kušajte kad se malo ohladi. Limun i sol prilagodite ukusu. Ostavite sa strane, pustite umak za ribu da se ohladi i to je to. Vaš umak za ribu je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo