Umak za ribu s limunom i maslacem bi savršeno odgovarao otmjenom restoranu, a opet ga je tako lako napraviti kod kuće. Zagrijavanje maslaca daje umaku bogatu i orašastu aromu koja se lijepo slaže sa svježim limunom, a također zgušnjava umak i daje mu prekrasnu zlatnu boju. Pripremite ovaj umak za ribu uz pohanu ribu i dajte joj savršen okus.
Sastojci za umak za ribu od limuna i maslaca:
- 60 g neslanog maslaca, narezanog na komadiće
- 1 žlica svježeg soka od limuna
- Sol i sitno mljeveni papar
Stavite maslac u svijetli lonac ili malu tavu na srednje jakoj vatri. Rastopite maslac pa ga ostavite na štednjaku, povremeno miješajući. Kad maslac dobije zlatnosmeđu boju i zamiriše na orahe, oko 3 minute, odmah maknite sa štednjaka i ulijte u manju posudu.
Dodajte limunov sok te prstohvat soli i papra. Promiješajte pa kušajte kad se malo ohladi. Limun i sol prilagodite ukusu. Ostavite sa strane, pustite umak za ribu da se ohladi i to je to. Vaš umak za ribu je gotov.