Recept i priprema /

Kako napraviti kremasti i ukusan umak za ribu?

Image
Foto: Pixabay

Kako jesti ribu? Umak za ribu od limuna i maslaca je najbolja opcija kada pohate ribu. Pogledajte kako se priprema ovaj umak za ribu.

12.8.2022.
14:37
Pixabay
VOYO logo

Umak za ribu s limunom i maslacem bi savršeno odgovarao otmjenom restoranu, a opet ga je tako lako napraviti kod kuće. Zagrijavanje maslaca daje umaku bogatu i orašastu aromu koja se lijepo slaže sa svježim limunom, a također zgušnjava umak i daje mu prekrasnu zlatnu boju. Pripremite ovaj umak za ribu uz pohanu ribu i dajte joj savršen okus.

Sastojci za umak za ribu od limuna i maslaca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 g neslanog maslaca, narezanog na komadiće
  • 1 žlica svježeg soka od limuna
  • Sol i sitno mljeveni papar

Stavite maslac u svijetli lonac ili malu tavu na srednje jakoj vatri. Rastopite maslac pa ga ostavite na štednjaku, povremeno miješajući. Kad maslac dobije zlatnosmeđu boju i zamiriše na orahe, oko 3 minute, odmah maknite sa štednjaka i ulijte u manju posudu.

Dodajte limunov sok te prstohvat soli i papra. Promiješajte pa kušajte kad se malo ohladi. Limun i sol prilagodite ukusu. Ostavite sa strane, pustite umak za ribu da se ohladi i to je to. Vaš umak za ribu je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo