Recept i priprema /

Kako napraviti umak za piletinu od vrhnja?

Image
Foto: Pixabay

Ovaj kremasti recept za umak od vrhnja za piletinu je ultimativna lagana ugodna hrana. Nježna pileća prsa pirjana u kremastom umaku od vrhnja neodoljiva su.

12.8.2022.
14:17
Pixabay
VOYO logo

Ljubitelji vrhnja i kremastih umaka, ovo je za vas. Ovaj umak od vrhnja za piletinu gotov je otprilike za 30 minuta. Dovoljno je dobar da ga se posluži za društvo, ali je i jedno od onih jela koja odgovaraju za brzu radnu večeru.

Sastojci za umak za piletinu od vrhnja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg pilećih prsa prerezanih po dužini na pola
  • brašno
  • žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca podijeljene
  • 1 oguljena cijela glavica češnjaka
  • 1/2 šalice pileće juhe ili temeljca
  • 1/2 žličice soka od limuna
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • 1 šalica vrhnja
  • sol i papar po ukusu

Piletinu pospite sa malo soli i papra i pospite brašnom. Dodajte maslinovo ulje i 1 žlicu maslaca u tavu.

Kad se zagrije, pirjajte piletinu 4-5 minuta po strani ili dok ne postane lijepa i zlatna. Izvadite piletinu iz tave i ostavite je sa strane. Dodajte ostatak maslaca u tavu. Pustite da se otopi pa dodajte režnjeve češnjaka. Kuhajte ih 3-4 minute, često miješajući. U tavu dodajte pileću juhu, limunov sok i češnjak u prahu. Kuhajte 4 minute. Umiješajte vrhnje i dodajte piletinu natrag u tavu. Pustite da kuha još oko 5 minuta, dok se umak od vrhnja ne reducira i piletina ne bude pečena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po želji poslužite sa svježe nasjeckanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo