Pripremite sami umak za nachose i prilagodite recept svom ukusu. Kako pripremiti umak za nachose?
Sastojci za umak za nachose:
- 2 Jalapeno papričice
- 3 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- 1 šalica mlijeka
- 1/8 žličice kajenskog papra
- 1 žličica ljutog umaka
- 200 g sira
- 1 žličica paprike
Jalapeno narežite na pola. Uklonite peteljku i sjemenke i narežite na manje ploške.
Otopite maslac u srednjem loncu na srednje laganoj vatri. Dodajte jalapenos (okrenutom kožom prema gore) i kuhajte oko 2 minute, dok ne omekšaju. Želite prenijeti što više okusa jalapena u maslac, a da maslac ne posmeđi.
Izvadite jalapenos i umiješajte brašno. Kuhajte 2 minute ili dok više ne osjetite miris brašna. Dodajte mlijeko i neprestano miješajte da se sjedini. Obavezno miješajte cijelo vrijeme dok se mlijeko ne uklopi. Još malo i umak za nachose je gotov.
Pustite da prokuha, a zatim smanjite na laganoj vatri. Dodajte sir, ljuti umak i papriku. Smanjite toplinu na nisko. Ako je baza prevruća kada se doda sir, dobit ćete zrnastu konzistenciju. Dodajte sir i neprestano miješajte dok se ne otopi i ne postane glatko. Umak za nachose poslužite odmah uz nachose.