Umak za losos dodatno obogaćuje iskustvo konzumacije ovog ukusnog ribljeg jela. Neka svježina začina i slatkasti okus meda upotpune vašu porciju lososa na nezaboravan način.
Sastojci za umak za losos:
- 1/2 šalice majoneze
- 2 žlice meda
- 1 žlica senfa
- 1 žlica svježeg limunovog soka
- Svježe nasjeckane začinske trave
- Sol i papar po ukusu
Kada se odlučite pripremati umak za losos, u prvom koraku pomiješajte majonezu, med, senf i svježe iscijeđeni limunov sok. Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Nakon toga dodajte i svježe nasjeckane začinske trave po ukusu. Kopar, vlasac i peršin će dodati svježinu i aromu umaku.
Umak za losos začinite solju i paprom prema svom ukusu. Svakako ga kušajte prije i nakon začinjavanja.
Važno je napomenuti da je sve sastojke potrebno dobro promiješati kako bi se okusi sjedinili.
Poslužite umak uz pečeni, pirjani ili grilani losos te uživajte u savršenom spoju okusa. Budite sigurni da vas neće razočarati.