Umak s koprom može se koristiti uz mnoga jela. Već danas saznajte kako se priprema umak s koprom i uživajte u potpuno novim okusima.
Umak s koprom sastojci:
- 50 ml majoneze
- 50 ml kiselog vrhnja
- 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
- 1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice crnog papra
Upute za umak s koprom:
U zdjeli srednje veličine pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, nasjeckani kopar, limunov sok, sol i papar. Miješajte sastojke dok se dobro ne sjedine i umak postane gladak.
Kušajte umak i prilagodite začine po potrebi. Ako više volite tekući umak, možete dodati još limunovog soka. Ako volite kremastiji umak, možete dodati više kiselog vrhnja ili majoneze.
Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite umak s koprom u hladnjaku najmanje 30 minuta kako bi se okusi stopili.
Poslužite umak s koprom kao umak za morske plodove ili ribu ili ga koristite kao preljev za piletinu ili svinjetinu. Umak od kopra odličan je i kao namaz za sendviče ili preljev za salate.