Kuharica /

Kremasti umak s koprom obogatit će svako vaše jelo

Image
Foto: Pixabay

Umak s koprom ukusan je umak koji se lako priprema i odlično se slaže s raznim vrstama jela, a posebno s plodovima mora. Donosimo osnovni recept za kremasti umak s koprom koji možete napraviti kod kuće.

6.1.2023.
12:15
Pixabay
VOYO logo

Umak s koprom može se koristiti uz mnoga jela. Već danas saznajte kako se priprema umak s koprom i uživajte u potpuno novim okusima.

Umak s koprom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 ml majoneze
  • 50 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
  • 1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice crnog papra

Upute za umak s koprom:

U zdjeli srednje veličine pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, nasjeckani kopar, limunov sok, sol i papar. Miješajte sastojke dok se dobro ne sjedine i umak postane gladak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kušajte umak i prilagodite začine po potrebi. Ako više volite tekući umak, možete dodati još limunovog soka. Ako volite kremastiji umak, možete dodati više kiselog vrhnja ili majoneze.

Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite umak s koprom u hladnjaku najmanje 30 minuta kako bi se okusi stopili.

Poslužite umak s koprom kao umak za morske plodove ili ribu ili ga koristite kao preljev za piletinu ili svinjetinu. Umak od kopra odličan je i kao namaz za sendviče ili preljev za salate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo