Recept i priprema /

Kako napraviti domaći umak pesto genovese?

Image
Foto: Pixabay

Pesto genovese umak prema receptu radi se uz pomoć tučka i mužara. Pratite recept i pripremite domaći umak pesto genovese.

18.8.2022.
11:44
Pixabay
VOYO logo

Ovaj klasični recept za pesto genovese umak iz talijanske regije Genove, može se umiješati u tjesteninu, namazati na kruh ili dodati u hamburgere.

Sastojci za recept za umak pesto genovese:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 češanj češnjaka
  • 15 g pinjola
  • 1 žličica krupne soli
  • 50 g listova mladog bosiljka
  • 30 g parmezana, sitno naribanog
  • 15g pecorino ili više parmezana, sitno naribanog
  • 40 ml maslinovog ulja

Umak pesto genovese priprema:

Zdrobite češnjak i pinjole u glatku pastu batom i mužarom. Dodati pola soli i pola bosiljka, pa laganim kružnim pokretima samljeti, gnječeći bosiljak o stranice i okrećući mort. Ponovite s ostatkom bosiljka i soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada zgnječeni bosiljak pusti svoja jarko zelena ulja, dodajte sir(eve). Nježno miješajte dok se ne pomiješa i postane malo ljepljivo, a zatim ulijte maslinovo ulje i lagano promiješajte batom da dobijete pastu s malo teksture. Stavite u manju posudu i prelijte maslinovim uljem tek toliko da prekrije. Umak pesto genovese može u hladnjaku stajati 2-3 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo