Kuharica /

Umak od šampinjona i češnjaka - recept i priprema

Image

Umak od šampinjona i češnjaka upotpunit će svako glavno jelo i mesno i riblja. Kako se radi umak od šampinjona i češnjaka?

8.12.2022.
13:55
VOYO logo

Šampinjoni i češnjak pripremljeni na umak daju savršeni dodatak svakom glavnom jelu. Pratite recept i napravite ukusan umak od šampinjona i češnjaka.

Umak od šampinjona i češnjaka sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslaca
  • 50 dkg sitno nasjeckanih šampinjona
  • 2 režnja češnjaka
  • ¼ čaše bijelog vina
  • ½ čaše vrhnja za kuhanje
  • ¼ čaše naribanog parmezana
  • prstohvat soli
  • svježe mljeveni papar

Umak od šampinjona i češnjaka priprema:

U istoj tavi na u kojoj ste pripremali biftek, otopite maslac na laganoj srednjoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte gljive i ostavite ih bez miješanja dok ne porumene. Sada ih promiješajte i dodajte češnjak i bijelo vino. Sve zajedno kuhajte dok se vino ne reducira. Umiješajte vrhnje za kuhanje i sve zajedno kuhajte uz povremeno miješanje dok ne postignete željenu konzistenciju umaka. Ugasite vatru i dodajte parmezan, sol i mljeveni papar.

Umak od šampinjona i češnjaka je spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo