Šampinjoni i češnjak pripremljeni na umak daju savršeni dodatak svakom glavnom jelu. Pratite recept i napravite ukusan umak od šampinjona i češnjaka.
Umak od šampinjona i češnjaka sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 50 dkg sitno nasjeckanih šampinjona
- 2 režnja češnjaka
- ¼ čaše bijelog vina
- ½ čaše vrhnja za kuhanje
- ¼ čaše naribanog parmezana
- prstohvat soli
- svježe mljeveni papar
Umak od šampinjona i češnjaka priprema:
U istoj tavi na u kojoj ste pripremali biftek, otopite maslac na laganoj srednjoj vatri.
Dodajte gljive i ostavite ih bez miješanja dok ne porumene. Sada ih promiješajte i dodajte češnjak i bijelo vino. Sve zajedno kuhajte dok se vino ne reducira. Umiješajte vrhnje za kuhanje i sve zajedno kuhajte uz povremeno miješanje dok ne postignete željenu konzistenciju umaka. Ugasite vatru i dodajte parmezan, sol i mljeveni papar.
Umak od šampinjona i češnjaka je spreman za posluživanje.