Recept i priprema /

Kako pripremiti umak od pečenja?

Image
Foto: Pixabay

Zanima vas kako napraviti umak od pečenja? Donosimo vam recept za pripremu umaka od pečenja.

23.4.2022.
12:55
Pixabay
VOYO logo

Umak od pečenja možete iskoristiti i poslužiti uz meso ili povrće. Kako pripremiti i iskoristiti umak od pečenja?

Sastojci za umak od pečenja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • tekućina koju je ispustilo meso prilikom pečenja

Priprema umaka od pečenja:

1. Nakon što se meso ispeče izvadite ga iz lima za pečenje, preostalu tekućinu odvojite u posebnu posudu u koju će stati sva tekućina od pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. U drugu posudu ulijte malo vode i ubacite oštrog brašna. Te potom tekućinu od pečenja izlijte u posudu sa vodom i brašnom te dobro izmiješajte dok ne dobijete karameliziranu smjesu.

3. Dobivenu karameliziranu smjesu ulijte u lonac i kuhajte sve dok se smjesa ne zgusne. Ako se osjeti brašno, možete dodati malo vode.

4. Dobiveni umak od pečenja možete začiniti po vašoj želji, ili ostaviti kakav je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo