Dodatak jelima /

Umak od mozzarelle savršen spoj s tjesteninom ili njokama

Image
Foto: Pixabay

Umak od mozzarelle savršen je spoj s tjesteninom ili njokama. Donosimo vam kako da pripremite umak od mozzarelle.

26.1.2022.
9:55
Pixabay
VOYO logo

Umak od mozzarelle odlična je kombinacija uz tjesteninu ili njoke jer im daje savršen kremast okus. Isto tako, umak od mozzarelle jednostavan je za pripremu jer vam treba svega par sastojaka i gotov je za maksimalno trideset minuta.

Da biste napravili umak od mozzarelle kod kuće, treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 mozzarella
  • manji luk
  • 1 režanj češnjaka
  • sol, papar, peršin
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • maslinovo ulje

Umak od mozzarelle priprema se tako da na maslinovom ulju popržite sitno narezani luk i češnjak. Kada omekša, dodajte vrhnje za kuhanje i sitno narezanu mozzarellu. Miješajte cijelo vrijeme da vam se umak od mozzarelle ne bi zalijepo za tavu. Ostavite da kuha do 5 minuta te dodajte začine. Kuhajte još 5 minuta te dodajte peršin.

Ako ne želite imati vegetarijanski ručak, umak od mozzarelle savršeno će se stopiti i s piletinom narezanom na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo