Svijet umaka /

Umak od maslinovog ulja i češnjaka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak od maslinovog ulja i češnjaka specifičan je za mediteransku kuhinju. Jeste li već probali umak od maslinovog ulja i češnjaka?

7.4.2023.
0:17
Pixabay
VOYO logo

Aromatičan i intenzivan okus karakteristike su koje opisuju umak od maslinovog ulja i češnjaka. Kombinacija okusa maslinovog ulja i češnjaka je izvanredna pa se zbog toga taj okus savršeno slaže sa raznim pečenjima.

Lista sastojaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 režnja češnjaka
  • 2 šalice maslinovog ulja
  • četvrtina šalice soka od limuna
  • sol
  • papar

Umak od maslinovog ulja i češnjaka radi se u blenderu. U blender stavite očišćeni češnjak, sok od limuna, sol i papar. Te sastojke dobro promiješajte dok sav češnjak ne bude potpuno usitnjen. Slijedeći korak je dodavanje maslinovog ulja. Maslinovo ulje dodavajte postepeno da bi ste što lakše spojilo sa smjesom. Na kraju, umak od maslinovog ulja i češnjaka probajte i dodajte još začina prema potrebi.

Umak od maslinovog ulja i češnjaka možete poslužiti uz roštilj ili pečenja u pećnici, a možete ga i čuvati u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo