Aromatičan i intenzivan okus karakteristike su koje opisuju umak od maslinovog ulja i češnjaka. Kombinacija okusa maslinovog ulja i češnjaka je izvanredna pa se zbog toga taj okus savršeno slaže sa raznim pečenjima.
Lista sastojaka:
- 6 režnja češnjaka
- 2 šalice maslinovog ulja
- četvrtina šalice soka od limuna
- sol
- papar
Umak od maslinovog ulja i češnjaka radi se u blenderu. U blender stavite očišćeni češnjak, sok od limuna, sol i papar. Te sastojke dobro promiješajte dok sav češnjak ne bude potpuno usitnjen. Slijedeći korak je dodavanje maslinovog ulja. Maslinovo ulje dodavajte postepeno da bi ste što lakše spojilo sa smjesom. Na kraju, umak od maslinovog ulja i češnjaka probajte i dodajte još začina prema potrebi.
Umak od maslinovog ulja i češnjaka možete poslužiti uz roštilj ili pečenja u pećnici, a možete ga i čuvati u hladnjaku.