Sastojci za umak od kopra:
- žlica grčkog jogurta
- malo nasjeckanog kopra
- žlica soka od limuna
- žlica maslinovog ulja
- ½ žlice češnjaka u prahu
- prstohvat soli
- žlica vode
Priprema umaka od kopra:
Kopar nasjeckajte ako već niste.
U posudu ubacite grčki jogurt, kopar, sok od limuna, maslinovo ulje, češnjak u prahu i sol. Ulijte vodu i miješajte sve dok se sastojci ne spoje u potpunosti. Dodavajte vodu ovisno o tome kakvu gustoću umaka od kopra želite. Ako želite da bude gušće, ostavite ovako, a ako želite rjeđi umak od kopra, ulijte još vode.
Isprobajte okus te ovisno kako vam se sviđa, dodajte još soli ako je potrebno.
Umak od kopra čuvajte u hladnjaku i iskoristite u roku od 2 tjedna nakon pripreme. Prije konzumacije, izvadite umak od kopra iz hladnjaka i pričekajte da se umak malo ugrije i otopi.