Kombincija hrena i kopra daje savršeni umak koji može biti dodatak gotovo svakom jelu. Priprema nije zahtjevna, a umak od hrena i kopra je gotov za samo 10 minuta. Pratite recept i napravite ukusan umak od hrena i kopra i poslužite ga uz omiljeno jelo.
Sastojci:
- 2 žlice svježeg hrena
- 1 žlica svježeg nasjeckanog kopra
- 1 šalica kiselog vrhnja (ili grčkog jogurta)
- Sok od pola limuna
- Sol i papar po ukusu
Ako želite pripremati umak od hrena i kopra, svakako pripremite zdjelu u kojoj pomiješajte kiselo vrhnje ili grčki jogurt s naribanim hrenom.
Sastojcima dodajte svježe nasjeckani kopar kako biste u jelo unijeli dodatnu notu svježine i u konačnici balansirali okus.
Iscijedite sok pola limuna u umak kako biste dodali i notu kiselosti. Umak od hrena i kopra začinite solju i paprom po ukusu i sve zajedno dobro promiješajte. Kušajte ga i provjerite nedostaje li mu još nešto od sastojaka.
Ostavite umak da odstoji u hladnjaku nekoliko sati kako bi se okusi proželi. Poslužite umak od hrena i kopra kao dodatak pečenom mesu, ribi ili povrću.