Recept i priprema /

Umak od graška odličan dodatak uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Napravite umak od graška za tjesteninu koji će oduševiti sve ljubitelje ovog zelenog povrća. Rezultati su svilenkasti, kremasti i dubokog okusa.

10.8.2022.
11:30
Pixabay
VOYO logo

Možda ste ovo već probali s cvjetačom, brokulom ili ciklom. Stvarno, mogućnosti su beskrajne kada je riječ o umacima od povrća. Evo kako se priprema ovaj umak od graška za tjesteninu.

Umak od graška – sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pol šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 režnja češnjaka, tanko narezana
  • 2 šalice smrznutog zelenog graška
  • 1/4 šalice listova mente
  • pola šalice vode
  • 2 žlice (ili više) svježeg soka od limuna
  • pola žličice (ili više) košer soli
  • Svježe mljeveni crni papar

Priprema umaka od graška:

U malom loncu na srednje niskoj vatri kuhajte ulje i češnjak, povremeno miješajući, 2 do 3 minute, dok se češnjak tek ne počne karamelizirati. Maknite lonac s vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu veliki lonac s vodom stavite na jaku vatru. Kad voda zakipi, dodajte grašak i kuhajte ga 2 minute, a zatim ga šupljikavom žlicom prebacite u blender.

U blender dodajte češnjak i ulje, metvicu, vodu, limunov sok i sol. Začinite umak od graška crnim paprom. Miješajte umak od graška velikom brzinom dok se ne formira glatki pire. Kušajte i po potrebi dopunite solju i limunovim sokom. Vaš umak od graška je gotov. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo