Recept i priprema /

Umak od graška odličan dodatak uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Napravite umak od graška za tjesteninu koji će oduševiti sve ljubitelje ovog zelenog povrća. Rezultati su svilenkasti, kremasti i dubokog okusa.

10.8.2022.
11:30
Pixabay
VOYO logo

Možda ste ovo već probali s cvjetačom, brokulom ili ciklom. Stvarno, mogućnosti su beskrajne kada je riječ o umacima od povrća. Evo kako se priprema ovaj umak od graška za tjesteninu.

Umak od graška – sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pol šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 režnja češnjaka, tanko narezana
  • 2 šalice smrznutog zelenog graška
  • 1/4 šalice listova mente
  • pola šalice vode
  • 2 žlice (ili više) svježeg soka od limuna
  • pola žličice (ili više) košer soli
  • Svježe mljeveni crni papar

Priprema umaka od graška:

U malom loncu na srednje niskoj vatri kuhajte ulje i češnjak, povremeno miješajući, 2 do 3 minute, dok se češnjak tek ne počne karamelizirati. Maknite lonac s vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu veliki lonac s vodom stavite na jaku vatru. Kad voda zakipi, dodajte grašak i kuhajte ga 2 minute, a zatim ga šupljikavom žlicom prebacite u blender.

U blender dodajte češnjak i ulje, metvicu, vodu, limunov sok i sol. Začinite umak od graška crnim paprom. Miješajte umak od graška velikom brzinom dok se ne formira glatki pire. Kušajte i po potrebi dopunite solju i limunovim sokom. Vaš umak od graška je gotov. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo