Kuharica /

Umak od gljiva bez vrhnja - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Tražite novi recept za veganski umak? Umak od gljiva bez vrhnja neće vas razočarati. Saznajte kako se priprema ukusan umak od gljiva bez vrhnja.

8.4.2023.
14:03
Pixabay
VOYO logo

Umak od gljiva bez vrhnja odličan je dodatak raznim jelima, posebno onima koji preferiraju veganske ili lakto-vegetarijanske opcije. Ovaj ukusni umak je jednostavan za pripremu i uključuje sastojke koji su lako dostupni.

Za pripremu umaka od gljiva bez vrhnja potrebno je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g gljiva
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica brašna
  • 1 šalica biljnog temeljca
  • 1 sitno nasjeckani luk
  • 2 češnja češnjaka
  • sol i papar, po ukusu

Kada pripremate umak od gljiva bez vrhnja najprije gljive treba narezati na kriške, a luk i češnjak sitno nasjeckati. Na zagrijanom maslinovom ulju, pržite nasjeckani luk i češnjak dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte narezane gljive i kuhajte ih na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte brašno i miješajte dok se ne ujednači. Postupno dodajte biljni temeljac i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Na kraju, posolite i popaprite prema ukusu. Ovaj umak od gljiva bez vrhnja je odličan za posluživanje uz razne tjestenine, rižu, povrće ili pečeno meso. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo