Bez obzira koristite li ga kao dip, umak ili dodatak jelima, umak od češnjaka i senfa će vam pružiti puni okus i začinjenost koja će vas oduševiti.
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice senfa
- 1/2 šalice majoneze
- 1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
- Sol i papar po ukusu
- Svježi peršin
Kod pripreme umaka od češnjaka i senfa, najprije u posudi pomiješajte majonezu, sitno nasjeckani češnjak i senf.
Dodajte svježe iscijeđeni sok od limuna kako biste dodali svježinu i balansirali okus. Začinite solju i paprom po ukusu i dobro promiješajte sve sastojke.
Ostavite umak da odstoji u hladnjaku nekoliko sati. Ovaj korak je vrlo važan jer ćete na taj način omogućiti umaku da se okusi u potpunosti prožmu, što će rezultirati kvalitetnijim umakom u konačnici.
Prije posluživanja uz jelo, pospite umak svježe nasjeckanim peršinom. Dobro će izgledati zbog ljepše dekoracije, a podignut će ga i okusom.