Kuharica /

Umak od češnjaka i senfa - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak od češnjaka i senfa donosi dinamičan spoj oštrine češnjaka i dubokih tonova senfa. Kako pripremiti umak od češnjaka i senfa?

10.8.2023.
14:41
Pixabay
VOYO logo

Bez obzira koristite li ga kao dip, umak ili dodatak jelima, umak od češnjaka i senfa će vam pružiti puni okus i začinjenost koja će vas oduševiti.

  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice senfa
  • 1/2 šalice majoneze
  • 1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježi peršin

Kod pripreme umaka od češnjaka i senfa, najprije u posudi pomiješajte majonezu, sitno nasjeckani češnjak i senf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte svježe iscijeđeni sok od limuna kako biste dodali svježinu i balansirali okus. Začinite solju i paprom po ukusu i dobro promiješajte sve sastojke.

Ostavite umak da odstoji u hladnjaku nekoliko sati. Ovaj korak je vrlo važan jer ćete na taj način omogućiti umaku da se okusi u potpunosti prožmu, što će rezultirati kvalitetnijim umakom u konačnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije posluživanja uz jelo, pospite umak svježe nasjeckanim peršinom. Dobro će izgledati zbog ljepše dekoracije, a podignut će ga i okusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo