Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Umaci za pečenje - najbolji umaci za pečenje

Umacima za pečenje uvelike možemo poboljšati okus hrane. Koji su najbolji umaci za pečenje?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Chimichurri je svijetli, zeljasti umak koji se može napraviti s bilo kojim nježnim zelenim začinskim biljem kojeg imate u izobilju. Glavne komponente ovog kvalitetnog umaka za pečenje su začinsko bilje, maslinovo ulje, ocat ili limunov sok, te češnjak i mljevena ljutika.

Ukoliko želite malo jačine, dodajte malo nasjeckanih prženih badema i mljeveni čili ili mljevenu crvenu papriku. Fantastičan je preliven mesom ili povrćem na žaru, ili kao preljev za salatu od tjestenine.

Iako ga možete napraviti u blenderu, možete napraviti i rustikalnu verziju na način da sve nasjeckate ručno i izmiješate u zdjeli.

Holandez je jedan od najboljih klasičnih umaka za pečenje. Tradicionalno, ovaj se umak priprema postavljanjem zdjele ili lonca otporne na toplinu na tavu s vodom koja lagano ključa. U zdjeli umutite žumanjke s nečim kiselim poput limunovog soka, a zatim polako umiješajte otopljeni maslac.

Bešamel je klasik s razlogom. Iako ovaj umak za pečenje sam po sebi nema previše okusa, temelj je za mnoga jela.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike