Kuharica /

Umaci za pečenje - najbolji umaci za pečenje

Image
Foto: Pixabay

Umacima za pečenje uvelike možemo poboljšati okus hrane. Koji su najbolji umaci za pečenje?

22.1.2022.
14:16
Pixabay
VOYO logo

Chimichurri je svijetli, zeljasti umak koji se može napraviti s bilo kojim nježnim zelenim začinskim biljem kojeg imate u izobilju. Glavne komponente ovog kvalitetnog umaka za pečenje su začinsko bilje, maslinovo ulje, ocat ili limunov sok, te češnjak i mljevena ljutika.

Ukoliko želite malo jačine, dodajte malo nasjeckanih prženih badema i mljeveni čili ili mljevenu crvenu papriku. Fantastičan je preliven mesom ili povrćem na žaru, ili kao preljev za salatu od tjestenine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ga možete napraviti u blenderu, možete napraviti i rustikalnu verziju na način da sve nasjeckate ručno i izmiješate u zdjeli.

Holandez je jedan od najboljih klasičnih umaka za pečenje. Tradicionalno, ovaj se umak priprema postavljanjem zdjele ili lonca otporne na toplinu na tavu s vodom koja lagano ključa. U zdjeli umutite žumanjke s nečim kiselim poput limunovog soka, a zatim polako umiješajte otopljeni maslac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bešamel je klasik s razlogom. Iako ovaj umak za pečenje sam po sebi nema previše okusa, temelj je za mnoga jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo