Kuharica /

U koja jela se stavljaju kapari?

Image
Foto: Pixabay

Kapari su zelene kuglice koje su zapravo ukiseljeni cvjetni pupoljci grma kapara. Kapare možete stavljati u razna jela.

9.9.2022.
14:35
Pixabay
VOYO logo

Prije nego što počnu cvjetati, pupoljci kapara se beru i namaču u salamuri ili pakiraju u sol.

Kapari osim što su slani daju i kiselost jelu. Kapare možete dodati u tjesteninu, u preljeve ili čak na tost s avokadom. Kapare možete staviti u salate. Dodat će teksturu i jak i slan okus. Kapare daju odličan okus i odličan su dodatak i krem juhama poput juhe od rajčice, juhe od luka ili butternut tikve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapare se odlično slažu i s jajima. Losos možete poslužiti sa zdjelom kapar a i uz to crveni luk i baguette. Kapari su divan dodatak lososu koji je poširan s limunom, pečen u pećnici, zapečen na štednjaku ili lagano pržen kao pljeskavice/kroketi od lososa. Kapari će se također odlično slagati dodavanjem u salsu ili ih možete stavi i u nachose.

Slani okus kapara fantastičan je i s okusom grčkog jogurta i ljutog senfa kojima možete začiniti krumpir salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo