Svaki ljubitelj morske hrane bit će oduševljen ovim super jednostavnim receptom za odrezak od tune pečen u pećnici! To je mesnata, blaga riba koja lako poprima okus bilo kojeg bilja ili začina s kojima je uparite. Pratite sastojke i pripremu tuna steak u pećnici.
Sastojci za tuna steak u pećnici:
- 1 žličica soli
- ¼ žličice crnog papra
- 2 češnja češnjaka mljevena
- ¼ žličice crvene paprike
- 4 manja odreska tune
- ½ šalice ulja
- ¼ šalice soka od limuna
Priprema tuna steak u pećnici:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Dobro pomiješajte sol, papar, češnjak i papra i natrljajte odreske tune s obje strane.
U plitku posudu za pečenje stavite 2 žlice ulja i poslažite odreske tune. Pomiješajte preostalih 6 žlica ulja, limunov sok i prelijte ribu. Pecite 30 minuta ili dok se riba lako ne ljušti vilicom.
Tijekom pečenja 2-3 puta premažite začinjenom mješavinom ulja.