Bilo da se radi o ručku ili večeri, recepti za pripremu tune iz konzerve uvijek dobro dođu. Tuna iz konzerve može se pripremiti na različite načine. Donosimo recept za pripremu tune iz konzerve na dva načina - pašteta od tune i rajčica punjena tunom.
Pašteta od tune
Za pripremu paštete od tune, ocijedite jednu konzervu tune. U ocijeđenu tunu dodajte žlicu senfa, 3 topiva sira i žlicu majoneze i maslinovog ulja. Nakon što ste dodali sve sastojke, dodajte i začine. Od začina koristite papar i Vegetu. Sada vilicom sve usitnite i naposljetku dobro promiješajte. Bitno je da dobro promiješate da bi se svi sastojci dobro spojili. Gotovu paštetu od tune stavite u zdjelicu sa poklopcem pa je stavite na hlađenje. Pašteta od tune se najbolje slaže sa prepečenim kruhom sa sjemenkama.
Rajčica punjena tunom
Punjenje za rajčicu ćete pripremiti tako da u zdjelu ulijete sok od jednog limuna i malo maslinovog ulja. Zatim, nasjeckajte sve sastojke koje želite dodati u punjenje. Možete dodati luk, kisele krastavce, crne masline, papriku ili ostale sastojke koje želite. Kada dodate sve sastojke, punjenje začinite solju i paprom. Zatim punjenje stavite na hlađenje i udubite rajčice. Nakon što se punjenje ohladilo, rajčice napunite i tuna iz konzerve recept je gotov!