Kaneloni je suha tjestenina u obliku cijevi dugačka oko 7 cm i široka 2 cm. Puni se nadjevom, prekriva umakom i sirom pa se peče. Treba li kanelone kuhati? Ne treba ga kuhati prije punjenja, omekša kad se peče u pećnici.
Kako znate da su kaneloni skuhani?
Prelijte umakom od rajčice i naribanom mozzarellom i pecite u pećnici 40-45 minuta, dok nož lako ne prođe kroz tjesteninu, a vrh zlatno smeđe boje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Možete li kuhati kaneloni u pećnici?
Jednostavno sastavite jelo za lazanje u posudu zaštićenu u pećnici, a zatim ispecite. Međutim, ako pravite zavitke za lazanje, lazanje spremno za pećnicu možete kuhati 3-5 minuta, tako da listovi postaju podatniji i da se mogu lako smotati.
Kako najlakše napuniti kanelonske cijevi?
Kaneloni savjeti:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Ako koristite suhe cijevi od kanelona, najjednostavniji način da ih napunite je ulijevanjem cijevi u tjesteninu
- Da biste napunili listove svježe tjestenine, jednostavno stavite nadjev duž kratkog kraja lista tjestenine.
- Kako biste spriječili da kaneloni izgore, prekrijte folijom prvih 30 minuta dok su u pećnici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa