Kuharica /

Tradicionalna gibanica

Image

Tradicionalna gibanica sa sirom popularno je jelo. Kako pripremiti tradicionalnu gibanicu?

18.8.2021.
13:46
VOYO logo

Tradicionalna gibanica priprema se jednostvno, a ako ju još niste sami pripremili vrijeme je da je pripremite. Tradicionalna gibanica sa sirom može poslužiti kao predjelo ili međuobrok.

Za pripremu tradicionale gibanice treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg kora za savijače
  • 1 dcl ulja
  • 3 jaja
  • 50 dk svježeg sira
  • prašak za pecivo
  • 3 dcl mineralne vode

Tradicionalna gibanica priprema:

Sir izgnječite i dodajte jaja. U tu smjesu dodajte pola decilitra ulja i dobro izmiješajte. Zatim dodajte pola čaše mineralne vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak ulja pomiješajte s decilitrom mineralne vode.

Na lim za pečenje stvite dvije kore, premažite ih uljem i mineralnom vodom.

Uzmite koru po koru i zgužvanu utopite u smjesu od sira i jaja. Natopljene kore složite jednu na drugu u lim za pečenje.

Na kraju završite s dvije kore jednom preko druge. Gibanicu pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalna gibanica je gotova, možete je poslužiti kad je još topla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo