Povijest tomahawk steaka seže u dane tjeranja stoke u Rio Grandeu kada su kauboji iz Teksasa koristili meksičke začine za aromatiziranje svojih jela. Ovaj odrezak savršen je izbor i za pripremu na roštilju. Kako se priprema Tomahawk steak na roštilju?
Sastojci za tomahawk steak za roštilj:
- 1 kg Tomahawk odrezak ili rubeye odrezak
- ¼ šalice maslaca
- 3 češnja češnjaka, mljevena
- svježi začini - timijan, ružmarin i origano
- sol i papar
Priprema tomahawk steak na roštilju:
Izvadite tomahawk steak iz hladnjaka najmanje 30 minuta prije pripreme.
Tomahawk steak je ribeye odrezak. Posolite ga i popaprite. Pomiješajte maslac, češnjak i začinsko bilje. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane.
Zagrijte roštilj na temperaturu 250 stupnjeva Celzijusa. Odrezak stavite na roštilj i pecite svaku stranu oko 5 minuta.
Smanjite temperaturu roštilja na 150 stupnjeva Celzijusa i nastavite peći tomahawk steak sa zatvorenim poklopcem još 7-10 minuta. Redovno provjeravajte je li odrezak gotov. Nakon što je gotov dodatno ga posolite.
Ostavite da odstoji oko 7-10 minuta. Na kraju ga premažite maslacem i češnjakom. Tomahawk steak je gotov i spreman za posluživanje.