Jela s roštilja /

Tomahawk steak pripremljen na roštilju poslužite kao savršeni glavni obrok

Image
Foto: Pixabay

Tomahawk steak ili ribeye odrezak pripremite na roštilju za savršen glavni obrok. Kako se priprema tomahawk steak na roštilju?

8.12.2022.
14:11
Pixabay
VOYO logo

Povijest tomahawk steaka seže u dane tjeranja stoke u Rio Grandeu kada su kauboji iz Teksasa koristili meksičke začine za aromatiziranje svojih jela. Ovaj odrezak savršen je izbor i za pripremu na roštilju. Kako se priprema Tomahawk steak na roštilju?

Sastojci za tomahawk steak za roštilj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg Tomahawk odrezak ili rubeye odrezak
  • ¼ šalice maslaca
  • 3 češnja češnjaka, mljevena
  • svježi začini - timijan, ružmarin i origano
  • sol i papar

Priprema tomahawk steak na roštilju:

Izvadite tomahawk steak iz hladnjaka najmanje 30 minuta prije pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomahawk steak je ribeye odrezak. Posolite ga i popaprite. Pomiješajte maslac, češnjak i začinsko bilje. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane.

Zagrijte roštilj na temperaturu 250 stupnjeva Celzijusa. Odrezak stavite na roštilj i pecite svaku stranu oko 5 minuta.

Smanjite temperaturu roštilja na 150 stupnjeva Celzijusa i nastavite peći tomahawk steak sa zatvorenim poklopcem još 7-10 minuta. Redovno provjeravajte je li odrezak gotov. Nakon što je gotov dodatno ga posolite.

Ostavite da odstoji oko 7-10 minuta. Na kraju ga premažite maslacem i češnjakom. Tomahawk steak je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo