Tjestenina penne s mesnim okruglicama od puretine jelo je koje je gotovo za malo više od pola sata, jednostavno je za pripremu i može se poslužiti kao glavno jelo.
Mesne okruglice od puretine savršeno će se uklopiti u tjesteninu.
Tjestenina penne s mesnim okruglicama od puretine sastojci:
- 50 dkg tjestenine penne
- 30 dkg mljevene puretine
- 40 dkg rajčice
- 15 dkg parmezana
- žlica peršina
- jaje
- talijanska mješavina začina
- 0,8 dcl bijelog vina
- 6 listova bosiljka
- 4 dkg krušnih mrvica
- 2 češnja češnjaka
- 12 dkg sira mozzarelle
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Tjestenina penne s mesnim okruglicama od puretine priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.
Umutite jaje i dodajte mljevenu puretinu, sol i začinite sa mljevenom paprikom. Dodajte parmezan, krušne mrvice i peršin. Sve dobro izmiješajte.
Od dobivene smjese radite kuglice koje odmah pržite na ulju. Kada kuglice dobiju boju dodajte češnjak i bijelo vino. Začinite sa talijanskom mješavinom začina i pirjajte.
Dodajte nasjeckanu rajčicu i neka umak zavrije.
Dobiveni umak poslužite uz tjesteninu penne. Tjestenina penne s mesnim okruglicama od puretine poslužite sa mozzalerom i peršinom.