Ove tikvice u woku pripremite za svega 15 minuta. Tikvice u woku možete poslužiti kao prilog, ali i kao glavno jelo ako niste previše gladni.
Sastojci za tikvice u woku:
- 250 grama tikvica
- 1 mali luk narezan na kriške
- pola šalice paprike
- 1 češanj češnjaka
- pola žličice đumbira, sjeckani (po želji)
- 1¼ žlice maslinovog ulja
- 1 žličica soja umaka
- 1 žličica octa
- ¾ žličice crnog papra
- 1 žličica prženih sjemenki sezama
Priprema tikvica u woku:
Isperite sve povrće. Luk i papriku narežite na tanke ploške. Nasjeckajte tikvice. Nasjeckajte đumbir i češnjak. U vruću tavu ulijte ulje. Uz miješanje pržite đumbir i češnjak 30 sekundi. Dodajte luk i pržite dok ne bude proziran.
Zatim uz miješanje pržite paprike 30 sekundi. Zatim dodajte tikvice i uz miješanje pržite na jakoj vatri dok nisu napola gotovi, a opet hrskavi. Nemojte pretjerati jer znaju postati premekane. Zatim ulijte soja umak i ocat. Dodajte crni papar. Pržite uz miješanje samo 30 do 60 sekundi. Vaše tikvice u woku skoro su gotove. Ugasite vatru i pospite tostiranim sjemenkama sezama ili prženim i mljevenim kikirikijem. Pržene tikvice u woku poslužite kao prilog ili u vašim wrapovima i sendvičima.