Za pripremanje tikvica s jajima potrebno je samo nekoliko minuta više od obične kajgane, a to je izvrstan način da iskoristite one tikvice koje se zadržavaju u vašoj ladici za povrće. Ako želite bogatije jelo, poslužite ovo s avokadom.
Sastojci za tikvice s jajima:
- 2 srednje velike tikvice
- žlica maslinovog ulja
- 1 ili 2 režnjevi češnjaka
- sol
- svježe mljeveni papar
- 6 jaja
- 2 žlice mlijeka
- 2 žlice mljevenog vlasca
Priprema tikvica s jajima:
Tikvice naribajte na krupnije rupice ribeža ili u sjeckalici. Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri u velikoj, tavi. Dodajte tikvice. Kuhajte, često miješajući, dok ne uvenu, oko tri minute. Dodajte češnjak, ako ga koristite, i nastavite kuhati, miješajući, još minutu ili dvije dok smjesa ne postane vrlo mirisna. Začinite po ukusu soli i paprom. Smanjite vatru na srednju.
Istucite jaja u srednjoj zdjeli kako biste pripremili tikvice sa jajima. Dodajte mlijeko, sol i papar po ukusu, pa promiješajte. Umiješajte vlasac. Dodajte u tavu s tikvicama i kuhajte miješajući svakih nekoliko sekundi drvenom kuhačom ili gumenom kuhačom dok se jaja ne umute. Maknite s vatre i poslužite. Tikvice sa jajima su gotove. Dobar tek!