Recept i priprema /

Kako se pripremaju tikvice s jajima?

Image
Foto: Pixabay

Kako se pripremaju tikvice s jajima? Tikvice s jajima su jako zdrav doručak koji biste trebali početi pripremati. Pogledajte kako pripremiti tikvice sa jajima.

18.8.2022.
14:19
Pixabay
VOYO logo

Za pripremanje tikvica s jajima potrebno je samo nekoliko minuta više od obične kajgane, a to je izvrstan način da iskoristite one tikvice koje se zadržavaju u vašoj ladici za povrće. Ako želite bogatije jelo, poslužite ovo s avokadom.

Sastojci za tikvice s jajima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 srednje velike tikvice
  • žlica maslinovog ulja
  • 1 ili 2 režnjevi češnjaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 6 jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žlice mljevenog vlasca

Priprema tikvica s jajima:

Tikvice naribajte na krupnije rupice ribeža ili u sjeckalici. Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri u velikoj, tavi. Dodajte tikvice. Kuhajte, često miješajući, dok ne uvenu, oko tri minute. Dodajte češnjak, ako ga koristite, i nastavite kuhati, miješajući, još minutu ili dvije dok smjesa ne postane vrlo mirisna. Začinite po ukusu soli i paprom. Smanjite vatru na srednju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istucite jaja u srednjoj zdjeli kako biste pripremili tikvice sa jajima. Dodajte mlijeko, sol i papar po ukusu, pa promiješajte. Umiješajte vlasac. Dodajte u tavu s tikvicama i kuhajte miješajući svakih nekoliko sekundi drvenom kuhačom ili gumenom kuhačom dok se jaja ne umute. Maknite s vatre i poslužite. Tikvice sa jajima su gotove. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo