Recept i priprema /

Kako se pripremaju tikvice s jajima?

Image
Foto: Pixabay

Kako se pripremaju tikvice s jajima? Tikvice s jajima su jako zdrav doručak koji biste trebali početi pripremati. Pogledajte kako pripremiti tikvice sa jajima.

18.8.2022.
14:19
Pixabay
VOYO logo

Za pripremanje tikvica s jajima potrebno je samo nekoliko minuta više od obične kajgane, a to je izvrstan način da iskoristite one tikvice koje se zadržavaju u vašoj ladici za povrće. Ako želite bogatije jelo, poslužite ovo s avokadom.

Sastojci za tikvice s jajima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 srednje velike tikvice
  • žlica maslinovog ulja
  • 1 ili 2 režnjevi češnjaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 6 jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žlice mljevenog vlasca

Priprema tikvica s jajima:

Tikvice naribajte na krupnije rupice ribeža ili u sjeckalici. Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri u velikoj, tavi. Dodajte tikvice. Kuhajte, često miješajući, dok ne uvenu, oko tri minute. Dodajte češnjak, ako ga koristite, i nastavite kuhati, miješajući, još minutu ili dvije dok smjesa ne postane vrlo mirisna. Začinite po ukusu soli i paprom. Smanjite vatru na srednju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istucite jaja u srednjoj zdjeli kako biste pripremili tikvice sa jajima. Dodajte mlijeko, sol i papar po ukusu, pa promiješajte. Umiješajte vlasac. Dodajte u tavu s tikvicama i kuhajte miješajući svakih nekoliko sekundi drvenom kuhačom ili gumenom kuhačom dok se jaja ne umute. Maknite s vatre i poslužite. Tikvice sa jajima su gotove. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo