Priprema je brza, odnosno dovoljno je ispeći tortilju na tavi s obje strane. Tijesto za tortilje se može skladištiti u škrinji i odmrznuti prije pripreme ručka.
Potrebni sastojci za tijesto za tortilje:
- 360 g običnog brašna
- 230 mL vruće vode
- 2 žličice suncokretovog ulja
Tijesto za tortilje postupak pripreme:
U zdjelu dodajte brašno te ulijte vruću vodu, miješajte dok se tijesto ne formira u male grudice tj. dok se brašno i voda ne homogeniziraju. Nakon toga smjesu brašna i vode je potrebno mijesiti u mekano tijesto. Ostaviti da se odmori 30 minuta.
Tijesto za tortilje je potrebno ponovo mijesiti na pobrašnjenoj podlozi te ga podjeliti na 4 jednaka dijela, te svaki taj dio ponovo podjeliti na 4 djela.
Tijesto za tortilje valjkom razvući i premazati uljem.
Zagrijte tavu i stavite tortilju u tavu. Kada dođe do pojave mjehurića, zrak iz njih je potrebno istisnuti vilicom, a tortilju okrenuti na drugu stranu.
Tijesto za tortilje može se puniti raznim mesnim nadjevima, a pogodno je i za konzumaciju vegetarijanaca i vegana. Uz suncokretovo ulje za tijesto za tortilje može se koristiti i maslinovo ili kokosovo ulje. Isto tako pogodna je i svinjska mast ili maslac.