Ovaj recept za tijesto za pizzu iz pekača za kruh je najbolji način pripreme tijesta za pizzu. Tijesto je izvana lagano hrskavo, ali sredina je mekana i sočna. Jednostavno dodajte sve sastojke za tijesto za pizzu u pekač kruha i pustite da pekač obavi sav posao umjesto vas.
Sastojci potrebni da se pripremi tijesto za pizzu iz pekača su:
- 50 dkg višenamjenskog brašna
- 1 žlica soli
- 200 ml tople vode
- 1 žlica šećera
- 1 žlica aktivnog suhog kvasca
- 4 žlice maslinovog ulja
Kako biste pripremili tijesto za pizzu iz pekača, najprije dodajte sve sastojke u pekač. Zatvorite poklopac i uključite pekač kruha na ciklus "kvasnog tijesta" koji obično traje 1 sat i 30 minuta. Nakon otprilike 20 minuta ciklusa provjerite tijesto kako biste bili sigurni da je svo brašno ugrađeno i da imate glatku mekanu kuglu. Dok se tijesto mijesi, zagrijte pećnicu na 220°C. Nakon završetka ciklusa tijesta izvadite tijesto na pobrašnjenu površinu i podijelite na 4 jednaka dijela. Svaki dio oblikujte u lopticu. Ostavite sa strane, glatkom stranom prema gore da odleže na pobrašnjenoj površini oko 15 – 20 minuta.
Sljedeće što trebate učiniti kada želite pripremiti tijesto za pizzu iz pekača je razvući tijesto. Dobro pobrašnite radnu površinu, zatim dodajte 1 kuglu tijesta. Nježno razvucite tijesto za pizzu dok ne bude veličine vaše posude za pečenje. Prebacite tijesto za pizzu na papir za pečenje u posudu za pečenje te dodajte željene preljeve za pizzu. Tijesto za pizzu je gotovo i spremno za pečenje. Tijesto za pizzu pecite oko 15 minuta u zagrijanoj pećnici te poslužite dok je pizza topla. Dobar tek!