Kuharica /

Kako se priprema tijesto za pizzu iz pekača?

Image
Foto: Pixabay

Tijesto za pizzu moguće je pripremiti i iz pekača kruha. Saznajte kako se priprema tijesto za pizzu iz pekača.

13.12.2022.
11:12
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za tijesto za pizzu iz pekača za kruh je najbolji način pripreme tijesta za pizzu. Tijesto je izvana lagano hrskavo, ali sredina je mekana i sočna. Jednostavno dodajte sve sastojke za tijesto za pizzu u pekač kruha i pustite da pekač obavi sav posao umjesto vas.

Sastojci potrebni da se pripremi tijesto za pizzu iz pekača su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg višenamjenskog brašna
  • 1 žlica soli
  • 200 ml tople vode
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica aktivnog suhog kvasca
  • 4 žlice maslinovog ulja

Kako biste pripremili tijesto za pizzu iz pekača, najprije dodajte sve sastojke u pekač. Zatvorite poklopac i uključite pekač kruha na ciklus "kvasnog tijesta" koji obično traje 1 sat i 30 minuta. Nakon otprilike 20 minuta ciklusa provjerite tijesto kako biste bili sigurni da je svo brašno ugrađeno i da imate glatku mekanu kuglu. Dok se tijesto mijesi, zagrijte pećnicu na 220°C. Nakon završetka ciklusa tijesta izvadite tijesto na pobrašnjenu površinu i podijelite na 4 jednaka dijela. Svaki dio oblikujte u lopticu. Ostavite sa strane, glatkom stranom prema gore da odleže na pobrašnjenoj površini oko 15 – 20 minuta.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite pripremiti tijesto za pizzu iz pekača je razvući tijesto. Dobro pobrašnite radnu površinu, zatim dodajte 1 kuglu tijesta. Nježno razvucite tijesto za pizzu dok ne bude veličine vaše posude za pečenje. Prebacite tijesto za pizzu na papir za pečenje u posudu za pečenje te dodajte željene preljeve za pizzu. Tijesto za pizzu je gotovo i spremno za pečenje. Tijesto za pizzu pecite oko 15 minuta u zagrijanoj pećnici te poslužite dok je pizza topla. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo