Recepti kako se radi tijesto za kruh su različiti, a osim što se razlikuju po sastojcima razlikuju se i po načinu pripreme. Prema nekim receptima tijesto za kruh se može odmah peći, a prema nekim može ostati i stajati preko noći. Kako se radi tijesto za kuh koje mora stajati preko noći?
Tijesto za kruh preko noći sastojci:
3 šalice brašna
1 1/2 žličice soli
vrećica suhog kvasca
1 1/2 šalica tople vode
Tijesto za kruh preko noći priprema:
Brašno, sol i kvasac stavite u jednu posudu. Neka se sve dobro sjedini. Nakon toga dodajte vodu i promiješajte. Zamijesite tijesto koje će biti vjerojatno ljepljivo. Pokrijte plastičnom folikom i neka odstoji preko noći.
Tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu i mijesite tako dugo dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte tijesto i stavite u pripremljeni lim za pečenje.
Pecite kruh oko pola sat vremena na 200 stupnjeva. Ostavite kruh neka se hladi oko 15 minuta prije posluživanja.