Bruskete možete pripremiti od baguetta ili kruha po izboru, a možete i kod kuće pripremiti tijesto za bruskete. Tijesto za bruskete ne razlikuje se mnogo od običnog tijesta za kruh.
Za pripremu tijesta za bruskete bit će vam potrebno tek nekoliko sastojaka, a to su:
- 8 šalica brašna
- 2 žlice suhog kvasca
- 2 žličice soli
- 2 šalice tople vode
- mali maslinovog ulja
Upute za pripremu tijesta za bruskete:
Stavite brašno i kvasac u zdjelu i promiješajte. U sredini napravite rupu i dodajte maslinovo ulje. Počnite mijesiti i dodavajte vode. Nakon toga dodajte sol i nastavite mijesiti još neko vrijeme.
Nakon toga premjestite tijesto na pobrašnjenu površinu i dalje mijesite dok tijesto ne prestane biti ljepljivo. Napravite kuglu, stavite u posudu i pokrijte krpom. Tako pokrito tijesto ostavite sa strane da se diže oko sat vremena.
Nakon sat vremena podijelite tijesto na 3 do 4 dijela. Ponovno na pobrašnjenoj površini razvaljajte ove dijelove tijesta.
Oblikujte ih po želji i zatim pustite da se opet tijesto diže 1h. Stavite tijesto na lim za pečenje i raširite ga vrhovima prstiju na debljinu od oko 2 cm. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže još sat vremena.
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Lagano pobrašnite vrh tijesta i izrežite ga na pravokutnike. Stavite kriške tijesta na lim za pečenje. Stavite posudu napunjenu vodom u pećnicu kako se kruh ne bi osušio. Pecite pojedinačne kriške tijekom 15 minuta. Kora mora biti zlatna.