Kuharica /

Koji je najbolji temeljac za rižoto?

Image
Foto: Pixabay

Napraviti prekrasan rižoto je tako jednostavno, a najbitnije je napraviti dobar temeljac. Koji je najbolji temeljac za rižoto?

19.7.2022.
10:44
Pixabay
VOYO logo

Temeljac za rižoto zahtijeva malo pažnje i miješanja, ali u svojoj srži je zapravo samo juha. A kada se temeljac spoji s rižom nastaje kremasto, gotovo čarobno jelo koje je itekako vrijedno truda. Najbolji temeljac za rižoto je pileći temeljac.

Sastojci za rižoto su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • litra neslanog pilećeg temeljca, zagrijanog (možete koristiti i povrtnu juhu)
  • žlica neslanog maslaca
  • žlica maslinovog ulja
  • šalica riže
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 šalice svježe ribanog sira

Zakuhajte temeljac za rižoto u loncu na srednjoj temperaturi. Smanjite toplinu i održavajte toplinu. Otopite maslac i zagrijte ulje u velikoj tavi ili loncu sa širokim dnom. Dodajte temeljcu rižu, miješajte da se sva zrna prekriju, 1 minutu. Dodajte 1 veliku žlicu juhe, promiješajte rižoto i ostavite na miru dok se juha gotovo ne upije, 2 do 3 minute.

Promiješajte, dodajte još jednu žlicu juhe i ponovno promiješajte. Kuhajte neometano dok se juha ne upije, 3 minute. Ponavljajte dok ne ostane otprilike 1 žlica juhe, 15 do 18 minuta ukupnog vremena kuhanja riže. Isključite. Dodajte sol, preostalu juhu i sir. Lagano miješajte 2 minute. Poslužite odmah u zagrijanim zdjelicama, po želji s još naribanog sira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo