Kuharica /

Recept kako napraviti dobar temeljac za rižot

Image
Foto: Pixabay

Kao temeljac za rižoto možete koristiti povrtni temeljac ili pileći temeljac. Ovisno o vrsti rižota izaberite najbolji temeljac.

17.9.2022.
11:35
Pixabay
VOYO logo

Kod pripreme povrtnog temeljca za rižoto koristite povrće više neutralnog okusa.

Sastojci potrebni za pripremu povrtnog temeljca za rižoto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 luka
  • 3 mrkve
  • 4 stabljike celera
  • 4 grančice svježeg timijana
  • lovorov list
  • svježi peršin
  • žličica zrna crnog papra

Upute za pripremu povrtnog temeljca za rižoto:

Operite svu vidljivu prljavštinu s povrća i grubo ga nasjeckajte. Ne trebate ih prvo niti oguliti osim ako to baš ne želite. Bacite sve povrće u dovoljno velik lonac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelijte povrće s toliko vode da ga možete lako miješati u loncu. Manje vode znači da će vaša zaliha biti koncentriranija; više vode čini temeljac svjetlijeg okusa. Stavite lonac na srednje jaku vatru i pustite da zavrije. Kada počnete vidjeti mjehuriće oko rubova lonca i pare na površini, smanjite temperaturu na srednje nisku.

Kuhajte 1h. Svako malo promiješajte. Skinite lonac sa štednjaka i izvadite sve povrće žlicom. Postavite cjedilo na veliku zdjelu i procijedite temeljac.

Temeljac koristite kod pripreme rižota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo