Teleći kotleti su jedan od onih mesnih rezova u kojima jednom uživate. Teleći kotleti su nevjerojatno ukusni i tako prokleto privlačni. Iskreno, ne morate puno raditi s telećim kotletom, sjaji sve samo od sebe! Samo ga nemojte prepeći. Kako se priprema teletina za roštilj?
Teletina za roštilj – sastojci:
- 4 teleća kotleta s kostima
- pola šalice maslinovog ulja
- 6 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
- 3 velika režnja češnjaka mljevenog
- 1 žlica mljevenog svježeg timijana
- 1 žlica mljevenog svježeg ružmarina
- Sol i papar
- 1 šalica peršina
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice svježe cijeđenog limunovog soka
- pola žličice tanko narezane kore limuna
- pola šalice maslinovog ulja
- Sol papar
Teletina za roštilj – priprema:
Odrežite sav višak masnoće koji bi mogao biti na vašim kotletima. U zdjeli za miješanje pomiješajte ulje, limunov sok, pastu od češnjaka. Timijan, ružmarin te sol i papar. Miksajte dok se ne sjedini.
Svaki kotlet premažite marinadom i ostavite da odstoji u posudi ili plastičnoj vrećici u hladnjaku 2 sata ili do 24 sata. Kad ste spremni za kuhanje kotlete, izvadite ih iz marinade i bacite marinadu. Kotlete osušite papirnatim ručnikom.
Kotlete posolite i popaprite i pecite na jakoj ili srednje jakoj vatri na vanjskom roštilju ili tavi za roštilj otprilike 7-9 minuta po strani (vrijeme kuhanja ovisi o debljini vaših kotleta). Unutarnja temperatura vaših kotleta trebala bi doseći 140-145 stupnjeva, ostavite da se kotleti odmaraju najmanje 5 minuta prije uživanja. Poslužite uz prilog po želji i uživajte u teletini za roštilj. Teletina za roštilj je spremna.