Jela s roštilja /

Kako se priprema teletina za roštilj?

Image

Postoji li savršen način za pripremu teletine za roštilj? Kako se priprema teletina za roštilj?

31.5.2022.
13:01
VOYO logo

Teleći kotleti su jedan od onih mesnih rezova u kojima jednom uživate. Teleći kotleti su nevjerojatno ukusni i tako prokleto privlačni. Iskreno, ne morate puno raditi s telećim kotletom, sjaji sve samo od sebe! Samo ga nemojte prepeći. Kako se priprema teletina za roštilj?

Teletina za roštilj – sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 teleća kotleta s kostima
  • pola šalice maslinovog ulja
  • 6 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
  • 3 velika režnja češnjaka mljevenog
  • 1 žlica mljevenog svježeg timijana
  • 1 žlica mljevenog svježeg ružmarina
  • Sol i papar
  • 1 šalica peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice svježe cijeđenog limunovog soka
  • pola žličice tanko narezane kore limuna
  • pola šalice maslinovog ulja
  • Sol papar

Teletina za roštilj – priprema:

Odrežite sav višak masnoće koji bi mogao biti na vašim kotletima. U zdjeli za miješanje pomiješajte ulje, limunov sok, pastu od češnjaka. Timijan, ružmarin te sol i papar. Miksajte dok se ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki kotlet premažite marinadom i ostavite da odstoji u posudi ili plastičnoj vrećici u hladnjaku 2 sata ili do 24 sata. Kad ste spremni za kuhanje kotlete, izvadite ih iz marinade i bacite marinadu. Kotlete osušite papirnatim ručnikom.

Kotlete posolite i popaprite i pecite na jakoj ili srednje jakoj vatri na vanjskom roštilju ili tavi za roštilj otprilike 7-9 minuta po strani (vrijeme kuhanja ovisi o debljini vaših kotleta). Unutarnja temperatura vaših kotleta trebala bi doseći 140-145 stupnjeva, ostavite da se kotleti odmaraju najmanje 5 minuta prije uživanja. Poslužite uz prilog po želji i uživajte u teletini za roštilj. Teletina za roštilj je spremna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo