Jela s roštilja / Kako se priprema teletina za roštilj?

Image

Postoji li savršen način za pripremu teletine za roštilj? Kako se priprema teletina za roštilj?

31.5.2022.
13:01
VOYO logo

Teleći kotleti su jedan od onih mesnih rezova u kojima jednom uživate. Teleći kotleti su nevjerojatno ukusni i tako prokleto privlačni. Iskreno, ne morate puno raditi s telećim kotletom, sjaji sve samo od sebe! Samo ga nemojte prepeći. Kako se priprema teletina za roštilj?

Teletina za roštilj – sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 teleća kotleta s kostima
  • pola šalice maslinovog ulja
  • 6 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
  • 3 velika režnja češnjaka mljevenog
  • 1 žlica mljevenog svježeg timijana
  • 1 žlica mljevenog svježeg ružmarina
  • Sol i papar
  • 1 šalica peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice svježe cijeđenog limunovog soka
  • pola žličice tanko narezane kore limuna
  • pola šalice maslinovog ulja
  • Sol papar

Teletina za roštilj – priprema:

Odrežite sav višak masnoće koji bi mogao biti na vašim kotletima. U zdjeli za miješanje pomiješajte ulje, limunov sok, pastu od češnjaka. Timijan, ružmarin te sol i papar. Miksajte dok se ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki kotlet premažite marinadom i ostavite da odstoji u posudi ili plastičnoj vrećici u hladnjaku 2 sata ili do 24 sata. Kad ste spremni za kuhanje kotlete, izvadite ih iz marinade i bacite marinadu. Kotlete osušite papirnatim ručnikom.

Kotlete posolite i popaprite i pecite na jakoj ili srednje jakoj vatri na vanjskom roštilju ili tavi za roštilj otprilike 7-9 minuta po strani (vrijeme kuhanja ovisi o debljini vaših kotleta). Unutarnja temperatura vaših kotleta trebala bi doseći 140-145 stupnjeva, ostavite da se kotleti odmaraju najmanje 5 minuta prije uživanja. Poslužite uz prilog po želji i uživajte u teletini za roštilj. Teletina za roštilj je spremna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo