Teletina ispod peke recept je za ukusno, mekano i sočno jelo. Naime, teletina najbolje otpušta svoje sokove i na taj način cijelo vrijeme daje sočnost mesu. No, na koji način pripremiti teletinu ispod peke?
Sastojci za pripremu jela teletina ispod peke:
- 3 kg teletine
- 3 kg krumpira
- 2 veće glavice luka
- 2 veće paprike
- 1 veća tikvica
- 1,5 litra bijelog vina
- maslinovo ulje
- začini prema izboru
Priprema teletine ispod peke:
Kako bi teletina ispod peke ispala savršena treba odstajati barem 10 sati marinadi. Napravite marinadu od mješavine začina - soli, vegete, crvene slatke paprike i papra. Sve prelijte maslinovim uljem i bijelom vinom (0,5l) te po mesu složite nekoliko režnjeva češnjaka, narezane polovice luka, ružmarin i bosiljak.
Nakon što pripremite peku, meso zajedno s krumpirom, lukom, paprikom i tikvicom stavite peći. Teletina ispod peke bit će još bolja ako sve zajedno zalijete litrom bijelog vina.
Teletina ispod peke peče se barem 2 sata nakon koje je potrebno promiješati meso i krumpir, s obzirom na to da se gornji dio peke uvijek jače peče.
Nakon što je vaša teletina ispod peke poprimila jaku crvenu boju, vrijeme je za degustaciju. Dobar tek!