Kuharica /

Sočna i mekana teletina ispod peke

Image
Foto: Pixabay

Teletina ispod peke odlično je glavno jelo za sve prigode. Kako pripremiti hrskavu, mekanu i sočnu teletinu ispod peke?

10.12.2021.
15:02
Pixabay
VOYO logo

Teletina ispod peke recept je za ukusno, mekano i sočno jelo. Naime, teletina najbolje otpušta svoje sokove i na taj način cijelo vrijeme daje sočnost mesu. No, na koji način pripremiti teletinu ispod peke?

Sastojci za pripremu jela teletina ispod peke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 kg teletine
  • 3 kg krumpira
  • 2 veće glavice luka
  • 2 veće paprike
  • 1 veća tikvica
  • 1,5 litra bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • začini prema izboru

Priprema teletine ispod peke:

Kako bi teletina ispod peke ispala savršena treba odstajati barem 10 sati marinadi. Napravite marinadu od mješavine začina - soli, vegete, crvene slatke paprike i papra. Sve prelijte maslinovim uljem i bijelom vinom (0,5l) te po mesu složite nekoliko režnjeva češnjaka, narezane polovice luka, ružmarin i bosiljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što pripremite peku, meso zajedno s krumpirom, lukom, paprikom i tikvicom stavite peći. Teletina ispod peke bit će još bolja ako sve zajedno zalijete litrom bijelog vina.

Teletina ispod peke peče se barem 2 sata nakon koje je potrebno promiješati meso i krumpir, s obzirom na to da se gornji dio peke uvijek jače peče.

Nakon što je vaša teletina ispod peke poprimila jaku crvenu boju, vrijeme je za degustaciju. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo