Postoje brojni recepti i načini za pripremu telećeg odreska, a jeste li probali teleći odrezak u kombinaciji s rajčicama i parmezanom? Ako niste svakako probajte ovo sočno i ukusno jelo, koje možete pripremiti za sve prigode.
Priprema je jednostavna, a jelo je gotovo za nešto više od pola sata.
Teleći odresci s rajčicama i parmezanom sastojci:
- 80 dkg telećih odrezaka
- 30 dkg rajčice
- 1,2 dcl bijelog vina
- glavica luka
- 10 dkg parmezana
- 3 dkg maslaca
- 8 dkg brašna
- žličica peršina
- 5 listova bosiljka
- maslinovo ulje
- sol
Teleći odresci s rajčicama i parmezanom priprema:
Teleće odreske narežite na kockice.
Na maslacu na tavi i maslinovom ulju pržite odreske koje ste posolili i uvaljali u brašno.
Pržite ih oko dvije minute sa svake strane, a kada su gotovi maknite ih s vatre.
Na toj masnoći pržite luk, rajčicu koju ste posolili. SVe promiješajte i pirjajte na laganoj vatri. Kada luk omekša dodajte peršin i preko povrća stavite teleće odreske, ulijte bijelo voni i stavite listiće bosiljka. Sve pirjajte na laganoj vatri oko 4 minute.
Teleći odresci s rajčicama i parmezanom su gotovi, poslužite ih s parmezanom.