U današnje vrijeme ima svakakvih tartar umaka, no ni jedan nije kao originalni. Napravite sami domaći i originalni tartar umak prema provjerenom receptu.
Sastojci:
- žumanjak
- žlica senfa
- 2 žlice svježe iscijeđenog limunovog soka
- žlica mlijeka
- žlica sitno sjeckanih kapara
- žlica sitno sjeckanog crvenog luka
- žlica sitno sjeckanog svježeg peršina
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
Kako biste pripremili originalni tartar umak, najprije u posudu za miksanje dodajte žumanjak, senf, limunov sok i mlijeko.
Za originalni tartar umak, sve navedene sastojke promiješajte na srednjoj brzini dok se dobro ne sjedine zajedno. Dodajte kapare, crveni luk i peršin, pa još jednom miksajte dok se navedeni sastojci ne sjedine u ostatak smjese.
Postupno dodajte maslinovo ulje u posudu za miksanje, miksajući na niskoj brzini dok se umak ne zgusne. U završnom koraku kušajte originalni tartar umak pa dodajte sol i papar po vašem ukusu i na kraju sve sastojke još jednom dobro promiješajte te možete uživati u ukusnom prilogu svakom jelu.