Voćni kolač /

Tart s jabukama odličan desert za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Zasladite svoj dan sočnim užitkom, tartom s jabukama koji spaja hrskavu koricu i svježinu sočnih jabuka. Uživajte u bogatom mirisu svježe pečenog tarta s jabukama.

8.3.2023.
15:14
Pixabay
VOYO logo

Tart s jabukama klasičan je desert koji oduševljava svojom jednostavnošću i izvrsnim okusom, a njegova priprema je prilika da se okušate u slastičarskim vještinama i razmazite svoje nepce savršenom kombinacijom hrskave korice i sočnih jabuka.

Za pripremu tarta s jabukama potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca, hladnog i narezanog na kockice
  • 2 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 1 kg jabuka, izrezanih na tanke kriške
  • ½ šalice smeđeg šećera
  • 2 žlice cimeta
  • ¼ žlice đumbira u prahu
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica maslaca, rastopljenog

Priprema tarta s jabukama nije samo jednostavna, već i krajnje opuštajuća aktivnost u kojoj uživate u kombinaciji mirisa svježe pečenog tijesta i sočnih jabuka.

U zdjeli pomiješajte brašno, sol i šećer. Dodajte narezani maslac i prstima ga umijesite u brašno dok smjesa ne postane mrvičasta. Dodajte jaje i miješajte dok se ne formira tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oblikujte tijesto u obliku diska i zamotajte ga u prozirnu foliju. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

U zdjeli pomiješajte kriške jabuka, smeđi šećer, cimet, đumbir u prahu i brašno.

Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini i stavite ga u kalup za tart. Dno tijesta izbockajte vilicom kako bi ostalo prozračno tijekom pečenja.

Poredajte kriške jabuka na dno tijesta, počevši od vanjskog ruba i kružno se krećući prema sredini. Na kraju prelijte maslacem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite tart 45 – 50 minuta, dok ne postane zlatno smeđe boje. Ohladite tart prije posluživanja i posipajte šećer u prahu po vrhu.

Uživajte u ovom slasnom i jednostavnom desertu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo