Tart s jabukama klasičan je desert koji oduševljava svojom jednostavnošću i izvrsnim okusom, a njegova priprema je prilika da se okušate u slastičarskim vještinama i razmazite svoje nepce savršenom kombinacijom hrskave korice i sočnih jabuka.
Za pripremu tarta s jabukama potrebni su sljedeći sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g maslaca, hladnog i narezanog na kockice
- 2 žlice šećera
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 1 kg jabuka, izrezanih na tanke kriške
- ½ šalice smeđeg šećera
- 2 žlice cimeta
- ¼ žlice đumbira u prahu
- 2 žlice brašna
- 1 žlica maslaca, rastopljenog
Priprema tarta s jabukama nije samo jednostavna, već i krajnje opuštajuća aktivnost u kojoj uživate u kombinaciji mirisa svježe pečenog tijesta i sočnih jabuka.
U zdjeli pomiješajte brašno, sol i šećer. Dodajte narezani maslac i prstima ga umijesite u brašno dok smjesa ne postane mrvičasta. Dodajte jaje i miješajte dok se ne formira tijesto.
Oblikujte tijesto u obliku diska i zamotajte ga u prozirnu foliju. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
U zdjeli pomiješajte kriške jabuka, smeđi šećer, cimet, đumbir u prahu i brašno.
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini i stavite ga u kalup za tart. Dno tijesta izbockajte vilicom kako bi ostalo prozračno tijekom pečenja.
Poredajte kriške jabuka na dno tijesta, počevši od vanjskog ruba i kružno se krećući prema sredini. Na kraju prelijte maslacem.
Pecite tart 45 – 50 minuta, dok ne postane zlatno smeđe boje. Ohladite tart prije posluživanja i posipajte šećer u prahu po vrhu.
Uživajte u ovom slasnom i jednostavnom desertu.